Het bos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld.
Het bos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Trudy Witteman

Geboortebos Zwanenburg geboren

17 februari 2022 om 12:30 Natuur en milieu

ZWANENBURG Niet met beschuit met muisjes, maar met ruim 160 bomen en struiken is 16 februari de geboorte van het Geboortebos Park Zwanenburg gevierd. Het bos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld, liet Albert Verlinde, voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag weten.

Het stormt behoorlijk als de eerste boom, een iep, onder toeziend oog van onder meer Mariëtte Sedee, bestuurder van Recreatieschap Spaarnwoude en Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, de grond ingaat. De jeugd laat zich niet onbetuigd en voorziet de forse kluit van de zuurstofmaker van verse grond. Het nieuwe geboortebos is de start van de aanleg van veel meer groen in Noord-Holland, aldus Esther Rommel. “De ambitie is dat we 37.000 ha aan bossen gaan planten in heel Nederland.” 

Vervolgens worden aan de natte, vette polderklei de overige bomen en struiken toevertrouwd. Het is mooi om te zien hoe kinderen, ouders en grootouders druk in de weer zijn met het vergroenen van hun omgeving en werken aan een gezonde en duurzame toekomst. Het enthousiasme tijdens de stormachtige geboorte is groot en daardoor de zorg om het schoeisel, dat na de klus veelal niet meer als zodanig is te herkennen, veel minder.
Geboortebos Park Zwanenburg wordt elk jaar een stukje groter gemaakt.

Later meer.

Frans Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie