Afbeelding
Foto: Pixabay

Slimmer met je geld omgaan in 2022? Lees hier hoe!

21 februari 2022 om 14:59 Partnercontent

Inmiddels zijn we al een maand of twee onderweg in 2022. Dit is vaak het moment dat veel goede voornemens die in januari gemaakt zijn langzaam beginnen te vervagen. Zonde, want je zult jezelf enorm dankbaar zijn als je het dit keer wel volhoudt! Was jouw goede voornemen om verstandiger met je geld om te gaan maar lukt het niet zo goed? Lees dan verder voor de beste tips om het meeste uit jouw zuurverdiende centen te kunnen halen.

Investeer een deel

Op de korte termijn wil je je geld waarschijnlijk het liefst uitgeven aan de nieuwste mode, het lekkerste eten en de leukste uitjes. Als dit jou gelukkig maakt moet je dat natuurlijk vooral doen, maar het is niet onverstandig om een deel te investeren. Hier kun je later enorm veel profijt van hebben. En populaire manier van investeren anno 2022 is investeren in cryptovaluta. Lijkt dit je interessant? Zorg dan wel dat je je van tevoren goed inleest. Het is namelijk een mooie manier op lange termijn veel winst te kunnen maken, maar hou er rekening mee dat je je inleg ook kunt verliezen. Besluit dus voor jezelf of je het risico wil nemen en investeer alleen veel geld als je dit kunt missen.

Spaar een vast bedrag per maand

Er zijn maar weinig mensen die niet willen sparen. Een fijn spaarbedrag op je rekening hebben neemt een hoop financiële zorgen weg en zorgt voor een stukje extra vrijheid. Veel mensen vinden het echter moeilijk om maandelijks geld opzij te zetten. De grote tip is om een deel van je salaris direct na storting naar je spaarrekening over te boeken. Zo zie je het niet meer op je lopende rekening en geef je het ook minder makkelijk uit. Spreek met jezelf een vast bedrag af dat je elke maand opzij zet en probeer hier ook van af te blijven. Geadviseerd wordt om minimaal 10% van je netto-inkomen te sparen. Dit is echter een richtlijn. Het is aan jou om eens goed te kijken welk bedrag je precies kan missen.

Denk goed na voor je geld uitgeeft

Tot slot is het ook belangrijk om goed te kijken waar je wel en geen geld aan uit wil geven. Nadat je hebt geïnvesteerd en gespaard hou je nog een mooi bedrag over om van te leven. Het dan zaak om te kijken wat je daarmee wil doen. Zet je vaste lasten op één en probeer hier eventueel ook nog op te besparen. Des te meer geld heb je over voor leuke dingen. Vervolgens is het handig om dit “vrije” geld niet in de wilde weg rond te smijten, maar om hier ook verstandig mee om te gaan. Koop alleen dingen waar jij energie van krijgt en laat onnodige dure aankopen gewoon eens liggen. Wie weet kun jij dan aan het einde van het jaar eindelijk eens die mooie reis maken waar je al zo lang naar verlangt!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie