Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe Bitcoin Dusting Aanvallen voorkomen

2 maart 2022 om 08:21 Partnercontent

Sinds de introductie heeft Bitcoin de gebruikers verschillende voordelen opgeleverd. Deze digitale munt heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel geld, van transparantie en decentralisatie tot anonimiteit en lage transactiekosten. Ondanks de vele voordelen kent deze virtuele valuta risico’s in verschillende vormen, waaronder dusting aanvallen.

Gelukkig kunt u verschillende stappen ondernemen om een dusting aanval te voorkomen. En het begrijpen van een dusting aanval kan doorslaggevend zijn om het te voorkomen.

Achtergrond

Stof is een minuscule hoeveelheid digitale tokens of munten die de meeste gebruikers niet eens opmerken in de crypto ruimte. Een satoshi of de kleinste maateenheid van Bitcoin is bijvoorbeeld stof. Zelfs een paar honderd van de crypto-eenheid is stof.

Uw account kan dergelijke kleine bedragen aanhouden na het uitvoeren van trading orders. Stof Saldo’s zijn te klein om te verhandelen. Sommige crypto beurzen staan gebruikers echter toe om stof om te zetten in verhandelbare tokens. Omdat Bitcoin een gedecentraliseerd en openbaar netwerk is, kan iedereen meedoen zonder persoonlijke informatie prijs te geven. Maar het is niet gemakkelijk om de identiteit van de transactie partners te achterhalen. Daarom is Bitcoin enigszins anoniem.

Elke Bitcoin-transactie creëert een nieuw adres. Het doel van Bitcoin dusting-aanvallen is om de privacy van het netwerk te breken. Een oplichter of hacker stuurt u een klein aantal tokens of stofjes naar verschillende adressen met dusting. Als u het bedrag in uw crypto-portefeuille uitgeeft, kan de aanvaller zien wanneer het netwerk het stof oppikt.

Na een tijdje uw transactiepatronen bestudeerd te hebben, kunnen de aanvallers uw adressen identificeren, wat betekent dat ze de hoeveelheid crypto in uw portefeuilles kunnen weten. Als u een rentedragende rekening hebt, kunnen de aanvallers erachter komen dat die van u is en u als doelwit kiezen voor phishing-campagnes, oplichterij of cyberafpersing.

Manieren om Bitcoin-stof aanvallen te vermijden

Omdat Bitcoin-transactie gegevens openbaar zijn, is het cruciaal om uzelf te beschermen tegen dusting aanvallen. In wezen bent u verantwoordelijk voor het beschermen van uw anonimiteit en bezittingen. Zorg niet alleen voor antivirale en anti-spam-bescherming, maar volg ook deze stappen om Bitcoin dusting aanvallen te voorkomen.

  • Geef het stof niet uit: Als u vermoedt dat iemand u stof heeft gestuurd, verplaats dit stof dan niet. U kunt een digitale portefeuille app gebruiken om onbekende, kleine stortingen in uw crypto portefeuille te markeren. Op die manier kunt u voorkomen dat u het bedrag in andere transacties uitgeeft.      
  • Controleer uw accountsaldo: Weet altijd hoeveel tokens er in uw crypto portefeuille zitten. Op die manier kunt u vreemde satoshis opmerken die plots in de crypto portefeuille kunnen verschijnen. Een goede aanpak is misschien, het gebruik van een portefeuille-applicatie met een push-notificatie. Op die manier zult u elk nieuw geld in uw portefeuille opmerken.  
  • Geef geen privé-informatie: Een airdrop-entiteit of een website kan meer vragen dan een adres van een crypto portefeuille om u munten of tokens te sturen. En dat is een rode vlag. Deel daarom geen privé-informatie over crypto’s op dezelfde manier waarop u uw fiat bankrekeninggegevens niet zou vrijgeven.  
  • Blijf anoniem: Een bitcoin-dusting aanval betekent niet dat het verhandelen van deze virtuele valuta op platforms zoals Bitcoins Era  of het gebruik ervan gevaarlijk is. Het herinnert u er echter aan dat u bij transacties met deze digitale valuta persoonlijke informatie zou kunnen prijsgeven. En dit kan oplichters en hackers in staat stellen om de informatie te koppelen aan uw portefeuille met crypto’s. En veel hackers en oplichters maken gebruik van het publieke karakter van de blockchain om de identiteit van de entiteiten achter crypto transacties te achterhalen.

Kennis is ongetwijfeld macht. En u kunt anoniem blijven als u met Bitcoin handelt door uzelf te beschermen tegen hackers en oplichters. Merk op dat iedereen u kan aanvallen met een dustingaanval. Wees daarom op uw hoede voor mensen die u vragen privé-informatie vrij te geven. Houd ook het saldo van uw crypto portefeuille in de gaten en geef geen bedragen uit waarvan u vermoedt dat het stof is. Doe bovendien al het nodige om de anonimiteit te bewaren tijdens het gebruik van of de transacties in Bitcoin.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie