Kim Denie nummer 4 op de lijst van de PvdA Haarlemmermeer
Kim Denie nummer 4 op de lijst van de PvdA Haarlemmermeer Justa van Bergen

PvdA scoort met Kim Denie zeer goed bij verkiezingsdebat KSH scholieren

3 maart 2022 om 12:16 Politiek Deel je nieuws

Hoofddorp- Na de VVD is de PvdA Haarlemmermeer het populairst onder scholieren. Dit is de verrassende uitkomst na het verkiezingsdebat deze week op de middelbare school in Hoofddorp.

De 23-jarge Kim Denie uit Zwanenburg gelooft in gelijke kansen voor iedereen. “Waar je vandaan komt en hoeveel geld je hebt mag nooit bepalend zijn voor je toekomst. De dikte van je portemonnee mag niet leidend zijn in de keuze om maandverband te kopen of om thuis de verwarming aan te zetten.”

Dat de PvdA tweede eindigde bij de verkiezing onder scholieren op de KSH mag verrassend genoemd worden. De sociaal democraten hebben het lang niet altijd goed gedaan onder scholieren. Kim ziet dit als een steun in de rug in aanloop naar de verkiezingen van 14, 15 en 16 maart. En ze is hoopvol want dit zijn de nieuwe kiezers bij de volgende verkiezingen. “Deze jongeren van 15 tot 17 jaar maken vandaag een keuze die ik graag wil vasthouden bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Daar ga ik alles aan doen!”, aldus het kersverse kandidaat-raadslid. Ze vervolgt door te zeggen dat uiteraard deze jongeren hun ouders en oudere broers en zussen gaan oproepen om op de PvdA Haarlemmermeer te stemmen.

Kim maakt een grote kans om raadslid te worden. De PvdA Haarlemmermeer heeft nu 3 zetels in de raad. Zij staat op nummer vier. Ze zal dan 1 van de jongste raadsleden zijn in onze gemeente. Kim is vastbesloten om zich te blijven inzetten voor jongeren. Ze weet als geen ander hoe jongeren zich voelen en waar ze nu aan denken. ”Jongeren spelen een belangrijke rol in de toekomst van onze gemeente maar als zij zich niet gehoord voelen zal er niks gebeuren. Ook ik heb moeite met het vinden van een (betaalbaar) huis en ook mijn vrienden wonen nog thuis. Dat moet anders en daar ga ik voor. Samen strijden voor een sterker én socialer Haarlemmermeer,” zo zegt Kim.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie