Ook Hoogvliet deed een duit in het zakje.
Ook Hoogvliet deed een duit in het zakje. Eigen foto

Quinty, Norah, Lieke en Suzanne in actie voor Oekraïne

21 maart 2022 om 11:50 Maatschappelijk

VIJFHUIZEN In de klassen van de Vijfsprong is er de afgelopen tijd ook veel gesproken over de oorlog in Oekraïne en wat dat voor de mensen en de kinderen daar betekent. Met alle publiciteit rondom de inzameling voor Giro555, vonden Quinty, Norah, Lieke en Suzanne uit groep 6 dat ze ook wat moesten doen.

Het viertal heeft thuis papieren hartjes gevouwen en zijn die op woensdagmiddag gaan verkopen voor 50 cent bij de Hoogvliet in het dorp. Veel mensen hebben een hartje gekocht en uiteindelijk hebben de dames meer dan 150 euro opgehaald voor de vluchtelingen uit Oekraïne. In plaats van het geld te doneren, hebben ze aan Inna, een dorpsgenoot die afkomstig is uit Oekraïne, gevraagd welke goederen er nog nodig zijn om naar de opvangkampen aan de Poolse grens te sturen.

Tekst gaat onder de foto verder.


Quinty, Norah, Lieke en Suzanne overhandigen hun gekochten spullen aan Inna. - Eigen foto

Dat wetende zijn Quinty, Norah, Lieke en Suzanne bij de Hoogvliet inkopen gaan doen. Minimaal 10 pakken luiers, vele potten babyvoeding, paracetamol, maandverband en ontbijtkoeken zijn ingeslagen. Ook de Hoogvliet heeft nog een bijdrage geleverd door een grote tas met warme sokken en shirts aan te bieden. 

Deze spullen zijn allemaal naar Inna gebracht die er uiteraard heel blij mee was. Net als met de blauw/gele bloemen die ook nog voor haar gekocht waren. Diezelfde avond zijn de goederen nog naar het verzamelpunt in Kudelstaart overgebracht om vervolgens richting de Poolse grens vervoert te worden. 

En mooi initiatief van ondernemende van jonge meiden die heel blij zijn ook een steentje bijgedragen te hebben aan de hulp voor de massaal op de vlucht geslagen Oekraïners.


Karren vol met spullen voor op de vlucht geslagen Oekraïners. - Eigen foto

Quinty, Norah, Lieke en Suzanne overhandigen hun gekochten spullen aan Inna.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie