PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hoofddorp

Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat voor alle sportclubs

Overig
Foto: Renata Jansen
7 mei 2022, 08:43
Verenigingen die voldoen aan  het Veilig sportklimaat krijgen een predicaat voor aan de muur en ontvangen de aanvoerdersband. Daphne Tervelde van Team Sportservice doet die om bij Jochem Somers van BV Hoofddorp. Wethouder Steffens vindt het prima.
Verenigingen die voldoen aan het Veilig sportklimaat krijgen een predicaat voor aan de muur en ontvangen de aanvoerdersband. Daphne Tervelde van Team Sportservice doet die om bij Jochem Somers van BV Hoofddorp. Wethouder Steffens vindt het prima.
HAARLEMMERMEER

Om misdragingen en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen heeft Team Sportservice Haarlemmermeer samen met verenigingen in september de Richtlijn Veilig Sportklimaat opgesteld. Op maandag 16 mei is er een bijeenkomst met zeven clubs die aan de slag gaan met dit onderwerp. Het streven is om alle sportclubs in de gemeente te laten voldoen aan de Haarlemmermeerse Richtlijn 

“Denk bij misdragingen en grensoverschrijdend gedrag aan seksueel- of machtsmisbruik, mishandeling, intimidatie of discriminatie van lhbtiq’ers of mensen met een andere huiskleur”, zegt Daphne Tervelde, coördinator Positieve Sportcultuur van Team Sportservice.