Peter Gorthuis staat nog steeds met veel plezier in de bakkerij.
Peter Gorthuis staat nog steeds met veel plezier in de bakkerij. Aangeleverd

Peter Gorthuis 40 jaar in het bakkersvak en trakteert jubileumgenoten

25 maart 2022 om 10:24 Overig

HOOFDDORP Het is geen grap, Peter Gorthuis is op 1 april veertig jaar bakker van beroep. Hij geeft daarmee het jubileumjaar van de bekende Hoofddorpse bakkerswinkel extra cachet. Want Gorthuis vierde 1 oktober 2021 nog het  honderdjarig bestaan.

Peter ging op zijn zestiende officieel bij zijn opa en vader aan de slag als allround bakker, maar daarvoor was hij al op de zaterdagen en zijn vrije momenten te vinden in de bakkerij. “Ik ben er bijna geboren,” aldus Peter. 

Eenmaal naar de bakkersvakschool, kwam langzaamaan het echte werk en mocht hij onder de bezielende leiding van zijn opa en vader ook brood gaan kneden en bakken, en kwamen de lekkerste taartjes en koeken van zijn hand. Peter: “Op school leer je veel theoretische zaken, maar in de praktijk leer je pas het echte vak. Bijvoorbeeld het voelen van het deeg, daar kun je precies uithalen of het rijp genoeg is om te verwerken tot een goed brood.”

Nog steeds is dit wat Peter het liefste doet, er is niks mooiers om van niets iets te maken, en te horen van de klanten hoe blij ze ermee zijn en er speciaal voor terugkomen. Inmiddels genieten duizenden mensen van zijn heerlijke producten en als het aan Peter ligt, zal over tien jaar ook het vijftig jarig jubileum van hem en het 110 jarig bestaan van de bakkerij nog samen met de klanten gevierd gaan worden.

Peter viert zijn jubileum op een bijzondere manier. Wie ook veertig jaar in zijn of haar vak zit, en daarvan bewijs heeft, krijgt vrijdag 1 of zaterdag 2 april in de winkel aan de Kruisweg een korting van veertig procent op de aankopen in de bakkerswinkel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie