Dit beeld van Google Maps bestaat inmiddels niet meer. Met de nieuwbouw komt de sfeer van vroeger wel terug.
Dit beeld van Google Maps bestaat inmiddels niet meer. Met de nieuwbouw komt de sfeer van vroeger wel terug. Google

Nieuwe gezinswoningen De Brecht in de sfeer van ‘toen’

11 april 2022 om 11:04 Overig

NIEUW-VENNEP  Op het voormalige terrein van boerderij De Brecht nabij het centrum van Nieuw-Vennep zal binnenkort gestart worden met de bouw van zeventien gezinswoningen. De karakteristieke tuinderswoning wordt nagebouwd.  De inrichting van de onbebouwde ruimte is gebaseerd op het boerenerf. 

Op Funda is te lezen dat het gaat om de gezelligheid van kleinschalig wonen rondom een gezamenlijk hof en het gemak van het winkelhart van Nieuw-Vennep op loopafstand. De nieuwe invulling blijft volgens architecten Katja de Winter en Dana Ponec, van Ponec de Winter architecten, dicht bij de karakteristiek van het huidige erf met tuinderswoning en grote schuur.

De nieuwe, aan de huidige wooneisen aangepaste, tuinderswoning komt op de plaats van de oude woning. Erachter wordt de toekomstige schuur gevuld met een geschakeld woonprogramma ontsloten vanuit een intieme, collectieve tuin. De inrichting van de onbebouwde ruimte is volgens landschapsarchitect Joost Vos gebaseerd op het boerenerf: met streekeigen ingrediënten, inheemse beplanting, een duidelijke (groene) begrenzing, een representatieve voorzijde, een open fruittuin, een rode kolombeuk bij de inrit, een functioneel achtererf en een intiem omsloten, informeel binnengebied.

De huizen worden verwarmd via een warmtepomp met bodembron, elektriciteit komt via zonnepanelen. De apparatuur kan worden gehuurd of worden gekocht. De woningen hebben een privétuin aan de buitenzijde, begrensd door een afscheiding over de volledige breedte van de tuin, welke onderdeel zijn van de contour van het schuur-ensemble. 

De bouw staat gepland voor het derde kwartaal van 2022, de oplevering moet ruim een jaar later plaatsvinden. Verkoop vindt plaats via een online biedsysteem. Prijzen beginnen bij 559.000 euro. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie