Afbeelding
Pr

Laatste werkzaamheden busbaan N196

11 april 2022 om 15:09 Overig

HAARLEMMERMEER De provincie voert in april 2022 de laatste werkzaamheden uit rondom de nieuwe busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn. Het betreft voornamelijk het plaatsen van nieuwe bewegwijzeringsborden bij de meerdere kruisingen. Een deel van de busbaan en de naastgelegen Burgemeester Kasteleinweg en de N196 zijn afgesloten voor het wegverkeer. Overdag wordt het verkeer ter plaatse langs het werk geleid. Het verkeer moet in de avond en nachten van 13, 15 en 21 april rekening houden met een omleidingsroute via de N201.

Bij de werkzaamheden werkt de aannemer voornamelijk overdag. Verkeer kan dan langs de werkzaamheden rijden met behulp van borden en verkeersregelaars. Automobilisten moeten rekening houden met enige verkeershinder. 

Tijdens een aantal nachtelijke werkzaamheden gelden afsluitingen en omleidingen. Verkeer moet dan rekening houden met enige vertraging. Deze werkzaamheden vinden plaatst tot begin mei. Op 21 april is de N196 tussen de Legmeerdijk en Uithoorn afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt via de N201 geleid.

Op 15 april is de Kruisweg vanaf de kruising Fokkerweg in de gemeente Haarlemmermeer richting Aalsmeer afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt via de N201 geleid. Op 3 mei is de Legmeerdijk tussen de Lakenblekerstraat en de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. 

Sinds de openstelling van de busbaan op 12 december 2021 is de aannemer aan de slag gegaan met de laatste werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het leggen van de laatste tegels, het voegen van delen, het herstellen van schade door gebruik, het herstellen van bestrating en het opruimen van achtergelaten materialen. Langs het hele tracé van tussen Haarlemmermeer en Uithoorn, voert de aannemer daarom de laatste afrondende werkzaamheden uit. 

De nieuwe HOV-verbinding is onderdeel van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie