Vrijheidsbeeld Toolenburg
Vrijheidsbeeld Toolenburg Henk R. de Vries

1 mei bevrijdingswandeling in Toolenburg

11 april 2022 om 09:22 Lokaal Deel je nieuws

De wijkraad Toolenburg en de Lichtkring, kerk in Toolenburg, organiseren op zondagmiddag 1 mei een bevrijdingswandeling langs een drietal herdenkingsplekken in de wijken Toolenburg en Pax. 

Coen Wessel, predikant van de Lichtkring, vertelt over de wandeling: “Deze activiteit is voor ons een aanloop naar de 4 mei herdenking. Oorlog en daarmee ook vrede zijn nog altijd zeer actueel door alle verschrikkingen die we dagelijks op het nieuws voorbij zien komen. In de tocht willen we stilstaan bij de monumenten en straten in de wijk die met de oorlog in ons eigen land te maken hebben. Daarnaast zullen we ook een verbinding leggen met de oorlog in Oekraïne.” 

De wandeling begint op zondagmiddag 1 mei om 14:00 bij het vrijheidsbeeld aan de Rondenburglaan in Toolenburg (naast de “Poseidon” flat). Daar worden bloemen gelegd en stilte gehouden. Deelnemers aan de wandeling worden ook aangemoedigd om ook zelf bloemen mee te nemen. De wandeling bestrijkt twee kilometer, duurt ongeveer drie kwartier en is toegankelijk voor mindervaliden. 

De tocht eindigt bij het beeld ‘De drie Vogels’ van Truus Menger in de wijk Pax. Daarna kunnen wandelaars een kop koffie krijgen in het wijkcentrum De Boerderij van Stichting Maatvast aan de Lutulistraat. Meer informatie is te krijgen bij Henk de Vries (de Lichtkring): 06 53 96 24 27.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie