Afbeelding
Eric van Lieshout

Hulp publiek gevraagd na nachtmerrie The Market Club

11 april 2022 om 13:07 Overig

HOOFDDORP Een grote crowdfundactie moet het leed verzachten voor de eigenaren en personeel van restaurant The Market Club in Hoofddorp. Daar brak woensdagnacht een enorme brand uit. De schade loopt in de tonnen. 

Eigenaar Rob Leemker: “We zijn in een nachtmerrie beland. Dit komt hard aan na alle coronaellende. We waren pas weer drie maanden helemaal open, dan gaat dit je niet in de koude kleren zitten. Je houdt met veel rekening, maar met zoiets toch niet. Alles is zwart of verbrand. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”

Rob is in 2019 op deze plek in het centrum gestart en heeft met zijn compagnon van alles aangepast. Mei vorig jaar hebben zij de zaak helemaal overgenomen, inclusief de brandverzekering. Het is een beetje de vraag wat er precies vergoed gaat worden. Hij schat de schade op minimaal 250.000 euro. “Voorlopig loopt het onderzoek nog. We wachten af, maar we houden rekening met een enorme schadepost die overblijft.”

“Ik ben niet iemand die zijn hand snel ophoudt. In dit geval kan ik niet anders en doe een oproep aan iedereen die een eurootje over heeft.  Er staat een actie op GoFundMe.” Hij heeft hoop dat  er veel gedoneerd wordt. “We kennen veel mensen in Hoofddorp, en krijgen via social media veel bijval.”

Zijn verwachting wordt niet beschaamd. De teller stond in een ochtend al op 17.500 euro. 220 personen hadden ‘zojuist’ gedoneerd. De oproep van The market Club is dan ook hartverscheurend: ‘Onze droom is plots in rook opgegaan. Ons hart gaat uiteraard ook uit naar onze lieve buren/medeondernemers die zijn getroffen door deze verschrikkelijke gebeurtenis. Ondanks alle ellende waarderen we alle steunbetuigingen, hier halen we enorm veel kracht uit. Hoe vreselijk de situatie ook is, wij als team worden hier nog hechter door. Ook deze tegenslag weerhoudt ons er niet van om er positief tegenaan te kijken, de schouders er onder te zetten, en met elkaar The Market Club weer terug te brengen naar hoe ze was. The Market Club moet vanaf 0 opgebouwd worden. We hopen dat jullie ons hierin kunnen steunen.’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie