Valeria Baars
Valeria Baars Bart Treuren

Succesvolle 2e plaatsingswedstrijd Ritmisch Gymnastiek

12 april 2022 om 10:12 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 en zondag 10 april werd er in Utrecht en Hoofddorp de tweede plaatsingswedstrijd georganiseerd voor de Nederlands Kampioenschappen Ritmisch Gymnastiek dat  plaatsvindt  in juni 2022.

Op zaterdag 9 april konden de jongste gymnasten van de eerste en eredivisie aan publiek en jury hun oefeningen tonen waar zij zo hard voor geoefend hebben.

Aleksandra Wodecka vertegenwoordigde RDGA (Rhythmic Dreams Gymnastics Academy) in de categorie ‘Benjamins’. Door haar mooie uitvoering van haar oefeningen ‘zonder materiaal’ en met hoepel behaalde zij een podiumplek. In een groot deelnemersveld van 16 meisjes kan ze trots zijn op haar tweede plaats.

Op zondag 10 april organiseerde RDGA de 2e plaatsingswedstrijd voor junioren en senioren uit de eerste en eredivisie in Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp.

De dag begon met oefeningen van de junioren uit de eerste divisie. 17 meisjes namen deel aan deze wedstrijd waaronder Yun Li Zwetsloot, Livia van Hulsel en Martina Bondia ‘Daccardi van RDGA. Ze lieten allemaal hun bal en knots oefening zien. Yun Li had daarmee veel succes en mocht het podium betreden met een tweede plek.

In de middag kwamen de junioren en senioren uit de ere divisie de vloer op. RDGA werd vertegenwoordigt door junior Lisa Donkervliet en senioren Valeria Baars, Senna Buskermolen en Lyvana Garrelts. De meisjes lieten 3 oefeningen ziet; hoepel, knots en lint. Junior Lisa behaalde daarmee een 9e plek. De drie senioren van RDGA Valeria, Senna en Lyvana behaalde respectievelijk plaats nummer een, twee en drie.

Trainsters Lisa Vos en Ilse Huiskens kunnen trots zijn op de behaalde resultaten van hun pupillen. Zelf deden ze het ook niet onverdienstelijk in de wedstrijd ‘senioren teams’. Ze behaalde daarmee de eerste plaats.