Liander gaat flink investeren in Nood-Holland.
Liander gaat flink investeren in Nood-Holland. pr

Extra capaciteit in gebruik elektriciteitsstation Vijfhuizen

13 april 2022 om 09:17 Overig

HAARLEMMERMEER Om de druk op het elektriciteitsnet weg te nemen en diverse knelpunten op te lossen neemt netbeheerder Liander de komende drie jaar In Noord-Holland twee nieuwe elektriciteitsverdeelstations en extra capaciteit op twaalf bestaande stations in gebruik. In Haarlemmermeer wordt het elektriciteitsstation in Vijfhuizen uitgebreid.

De investeringen zijn nodig om aan de snel toenemende vraag naar capaciteit op het elektriciteitsnet te kunnen voldoen en knelpunten op het net op te lossen. Naast de uitbreiding van het elektriciteitsnet werkt Liander aan innovaties om het net efficiënter te gebruiken. Na 2024 staan er nog meer uitbreidingen en nieuwe stations gepland.

Om aan de snel aantrekkende vraag naar capaciteit op het elektriciteitsnet te kunnen voldoen is een enorme uitbreiding van de capaciteit van het elektriciteitsnet nodig. In 2021 sloot Liander al 10 procent meer ondernemers en consumenten aan op het net dan in 2020, legde een recordlengte aan elektriciteitskabels en plaatste of verving 12 procent meer transformatorhuisjes.

Als netbeheerder is Liander verantwoordelijk voor de energievoorziening van 3,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie