Groot verschil met particuliere huizenbezitters is natuurlijk dat je in een VvE met zijn allen moet besluiten over verduurzaming.
Groot verschil met particuliere huizenbezitters is natuurlijk dat je in een VvE met zijn allen moet besluiten over verduurzaming. pr

Extra inzet om VvE’s te verduurzamen

14 april 2022 om 12:00 Overig

HAARLEMMERMEER Steeds meer Verenigingen van Eigenaren willen hun gebouw moderniseren en verbeteren. Wegens de grote belangstelling houdt Energieloket Haarlemmermeer op dinsdag 26 april en donderdag 12 mei twee informatiebijeenkomsten over dit onderwerp. De eerste bijeenkomst gaat in op verduurzaming in het algemeen, de tweede avond richt zich specifiek op het aangaan van een energiebespaarlening. 

“Ons doel is om alle VvE’s in Haarlemmermeer te ondersteunen bij het maken van een plan”, zegt Jorrit Leijting van het energieloket. “We merken dat de belangstelling onder VvE’s toeneemt. Naar aanleiding van de eerste bijeenkomst in februari hebben al tien de eerste stap gezet.”

“Groot verschil met particuliere huizenbezitters is natuurlijk dat je in een VvE met zijn allen moet besluiten over verduurzaming. Er is dan ook extra veel aandacht voor het proces,” zegt specialist Jan Nieuwveld van Vverduurzamen.nl, ervaren specialist op het gebied van de verduurzaming van VvE’s. 

“Natuurlijk zijn techniek en geld heel belangrijk’, aldus Seinen. “Maar voor ons zijn de wensen en de mogelijkheden van de woningeigenaren altijd het uitgangspunt. Een plan om te verduurzamen maak je samen. We betrekken ieder lid van de VvE bij het proces en ontzorgen het bestuur bij de communicatie en de uitvoering.” 

“VvE’s kunnen een heel aantrekkelijke lening krijgen bij het Nationaal Warmtefonds. We leggen dat op 12 mei tot in detail uit: zo krijg je als VvE een heel goed beeld van de mogelijkheden.”

Uiteindelijk is verduurzaming heel verstandig, meent Seinen. “Niet alleen voor het klimaat; ook financieel en qua comfort word je er veel beter van. Maar VvE’s willen graag hun eigen tempo volgen, dus daar houden we rekening mee. Je kunt ook heel goed in stappen verduurzamen, het hoeft niet allemaal in één keer.”

Informatiebijeenkomst ‘Verduurzamen van VvE’s, dinsdag 26 april, 19.30 uur, Prins Hendriklaan 33, Hoofddorp. 

Informatiebijeenkomst ‘Energiebespaarlening voor VvE’s, donderdag 12 mei, 19.30 uur, Prins Hendriklaan 33, Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie