Een deel van het fietspad langs de Rijnlanderweg.
Een deel van het fietspad langs de Rijnlanderweg. redactie HC

Veel geklaag over slechte fietspaden

29 april 2022 om 11:47 Overig

Gemeente moet volgens lezers beter onderhoud plegen

HAARLEMMERMEER Een artikel in HCnieuws onlangs over het belabberde fietspad langs de Rijnlanderweg, leverde veel reacties op. Volgens lezers is er van alles mis met de fietspaden in Haarlemmermeer. Een overzicht.  

Zo meldt Harry van Rijn dat het fietspad langs de Bennebroekerweg tussen Hoofdweg en Tudor Park kapot is gereden door bouwverkeer. “Ik heb bij de gemeente gemeld, daarna bij Dura Vermeer en toen ben ik naar de volgende verwezen. Ik ben afgehaakt.”

Marjan Oosting: “In Nieuw Vennep langs de Kalsslagering is ook zo’n slecht fietspad. Tegels staan omhoog of je banden verdwijnen tussen de tegels. Al tig keer wat aan gedaan en nu heeft de gemeente het opgelost! Niet te geloven hè? Er staat nu namelijk een bord...Slecht wegdek....’

Simon Troost denkt dat dit melden wel zin heeft. “Daarbij aangeven dat het gevaarlijk is. Liefst met foto. Mijn ervaring is dat ze er snel op reageren.”

Manon Grendel is het eens dat het fietspad langs de Rijnlanderweg matig is. “Dat is inderdaad een beproeving maar daar zijn er helaas nog veel meer van. Van Rijsenhout naar Zwaanshoek over de Bennebroekerweg is ook niet echt een feest.. En langs de ene zijde van de Hoofdvaart zie je in het donker geeneens een fietspad.”

Astrid Griekspoor-Stijnman noemt het fietspad vanaf Graan voor Visch naar het politiebureau aan de Van Heuven Goedhartlaan. “Daar is ook en heel stuk waar je met je band tussen de tegels kan komen. Zo te lezen mag de gemeente wel een keer meer doen voor de fietsers en beter onderhoud plegen aan de fietspaden.”

Diana Korbee trekt het probleem breder: “De fietspaden en -stroken in de Haarlemmermeer zijn praktisch o-ve-r-al niet te doen. Fietsen doe je de eerste kilometers om de polder uit te komen niet voor je lol. Ongelijk en losliggende tegels, gigantische voegen tussen de tegels waar met gemak een voorwiel tussen raakt, boomwortels die omhoog komen, gaten in het wegdek. Je bent blij als je dat ongeschonden volbracht hebt. Ben je nog geen rugpatiënt, dan word je het wel. In het meest gunstige geval voel je je aan het eind van de rit een tekenfilmfiguur wiens ruggenwervel ‘kloenk-kloenk-kloenk’ in elkaar zijn gezakt en je tien centimeter korter bent.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie