een ligbad in het bos
een ligbad in het bos Pixabay

Meditatieve wandeling in het Haarlemmermeerse Bos

1 mei 2022 om 14:22 Overig

HAARLEMMERMEER De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid-Kennemerland biedt op zondag 22 mei van 10.00 tot 12.00 uur een ontspannende en meditatieve boswandeling in het Haarlemmermeerse Bos. Deze vorm van natuurbeleving is afkomstig uit Japan, Deelname is gratis. Starten voor de deur bij restaurant Papa’s Beach House. 

In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen stress, futloosheid en andere kwalen.  Volgens het Japanse principe Shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen haar bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook hun fysieke, mentale en emotionele welzijn. 

Organisator  Ester Saelman: “Bij deze excursie gaat het niet zozeer om het wandelen zelf, maar meer over de wonderbaarlijke relatie tussen de natuur, ons lichaam, onze geest en onze ziel. Tijdens de wandeling staan we regelmatig stil voor een eenvoudige oefening, waarbij je leert om de omgeving bewuster waar te nemen en trainen we onze zintuigen.” 

“Ervaar zelf hoe je via de natuur weer in verbinding kunt komen met jezelf. Eenvoudige oefeningen worden afgewisseld met leuke weetjes over de natuur en de omgeving. Laat je verrassen en inspireren. En voor wie nog niet weet wat een bosbad is….een zwembroek heb je niet nodig.”

Aanmelden is verplicht via het emailadres van werkgroep Haarlemmermeer: ivnhaarlemmermeer@gmail.com. Maximaal aantal deelnemers is vijftien. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie