Afbeelding
Photo by André François McKenzie on Unsplash

Hoe een non-profitorganisatie Bitcoin kan accepteren

21 april 2022 om 15:11 Partnercontent

Bitcoin wordt steeds meer de voorkeursmunt voor hulporganisaties om geld in te zamelen bij donoren. Hier leest u hoe u donaties in Bitcoin accepteert.

Vandaag gebruiken verschillende hulporganisaties crypto als een veiligere, efficiëntere en goedkopere optie om wereldwijd fondsen te ontvangen en te verdelen. In tegenstelling tot fiatvaluta die onderworpen zijn aan overheidscontrole en regelgeving, is Bitcoin een gedecentraliseerde valuta die non-profitorganisaties in staat stelt financiële hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben, met de grootst mogelijke transparantie en urgentie. Het stelt de organisaties en hun donoren ook in staat de betalingen in real time te volgen. 

De laatste statistieken laten zien dat het gebruik van Bitcoin onder non-profitorganisaties snel toeneemt, met een enorm potentieel. Bovendien kiezen veel donoren steeds vaker voor crypto als een handigere, betaalbaardere en veiligere optie om organisaties te helpen met giften. Verschillende non-profitinstellingen beschikken echter nog niet over de nodige structuren en ideeën om cryptobetalingen te aanvaarden. Hieronder wordt besproken hoe uw non-profits Bitcoin van donoren kunnen aannemen. 

Persoonlijke portefeuille

Een persoonlijke portefeuille is de handigste manier om Bitcoinbetalingen te verwerken. Met een Bitcoin-portefeuille kunt u Bitcoin ontvangen, verzenden en opslaan zonder tussenkomst van buitenaf. Bitcoin is compatibel met online en hardware portefeuilles. Op internet gebaseerde portefeuilles zijn een geweldige optie omdat u er altijd en overal bij kunt. Zij kunnen echter ook vatbaar zijn voor cyberdreigingen. 

Hardware portefeuilles bieden betere beveiliging omdat ze geen verbinding maken met het online netwerk. Met een persoonlijke portefeuille kunt u echter direct Bitcoin-geld accepteren van andere organisaties en personen. Bovendien betaalt u geen transactiekosten voor het accepteren van Bitcoin via uw portefeuille. 

Crypto-uitwisselingsplatform

Verschillende liefdadigheidsorganisaties verwerken Bitcoinbetalingen via gerenommeerde crypto-uitwisselingsplatforms, zoals de bitcoin prime app. In tegenstelling tot een persoonlijke portefeuille, brengt het aanvaarden van fondsen via een crypto-uitwisselingsplatform minimale transactiekosten met zich mee. De kosten variëren gewoonlijk naar gelang van het volume van de transacties en andere factoren. Bitcoin heeft echter lagere transactiekosten dan bankoverschrijvingen en creditcards. 

Crypto-uitwisselingsplatforms verwerken verschillende transactieprocessen, waaronder het aanhouden van Bitcoin, het omzetten van valuta en geldoverdrachten, maar non-profits moeten mogelijk zelfstandig donorinformatie verzamelen en donorondersteuning bieden. 

Stel dat u van plan bent de ontvangen Bitcoin-gelden langer aan te houden. In dat geval kan een crypto-uitwisselingsbedrijf u ook helpen om de marktomstandigheden en de prijsbewegingen van Bitcoin in de gaten te houden om volatiliteitsvalkuilen te vermijden. U moet echter een duidelijk beleid vaststellen voor de liquidatie van de activa.  

Tussenpersonen 501(c) (3)

Tussenpersonen zoals Donor Advised Funds (DAF’s) verwerken ook cryptodonaties namens organisaties. Het gebruik van een DAF vermindert de administratieve, juridische en boekhoudkundige implicaties voor de organisatie om Bitcoin te aanvaarden aanzienlijk. De tussenpersoon zorgt voor de omrekening van de valuta van de belastingontvangsten en kent de schenkingen in contanten toe. Zij kunnen de fondsen echter ook in Bitcoin verstrekken. DAF’s zijn alleen toegankelijk voor organisaties met een account. Deze aanpak is ideaal voor non-profitorganisaties die sterk betrokken willen blijven bij Bitcoin en het als een optie willen aanbieden aan hun donoren. 

Gespecialiseerde cryptoverwerkers

Betalingsverwerkers bestaan al heel lang en helpen non-profitorganisaties bij het verwerken van fondsen over de internationale grenzen heen. Tegenwoordig kunnen verschillende gespecialiseerde verwerkers van cryptobetalingen Bitcoin ontvangen, omzetten en verzenden namens non-profits tegen een vergoeding voor hun diensten. Deze bedrijven bieden ook geautomatiseerde kas- en belastingontvangsten en donatiewidgets voor marketingcampagnes. 

Een gespecialiseerde crypto-betalingsverwerker kan ook optreden als bewaarder, die het ontvangen Bitcoin-geld op zijn platform bewaart tot u het nodig hebt. U moet echter rekening houden met de volatiliteit van de activa om te weten wanneer u moet liquideren. Gespecialiseerde crypto-betalingsprocessors zijn geschikt voor non-profits die Bitcoin tot een kernaspect van ontwikkeling of investering willen maken. 

Er zijn veel mogelijkheden voor non-profits om Bitcoin-donaties te accepteren. Elk alternatief brengt echter unieke voordelen en risico’s met zich mee die u van tevoren moet begrijpen. Bitcoin heeft een groter potentieel voor toekomstige beloningen voor non-profits en donoren. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie