Een overzicht van een eerdere festiviteiten op het Harmonieplein.
Een overzicht van een eerdere festiviteiten op het Harmonieplein. pr

Het kan weer! Groot Bevrijdingsfeest op Harmonieplein

1 mei 2022 om 10:29 Overig

NIEUW-VENNEP Na twee jaar is er weer een bevrijdingsfeest op het Harmonieplein. De organisatie is in handen van de Koepelcommissie en die pakt het direct groot aan met een feest voor iedereen, met voor elk wat wils, eindigend met een spetterend optreden van de grote feestband.

Woordvoerder Piet Kwak: “De muziek en markt starten om 12.00 uur en we eindigen als de muziek stil valt omstreeks 19.00 uur, of misschien wel later! De gehele dag zijn er verschillende eetmogelijkheden, de lekkerste friet en broodjes kroket van Frans, een ijscokraam en de echte BBQ -Butcher van Chiel, en natuurlijk de terrassen en OC Bar voor de drankjes.”

VLAGGENPARADE Nieuw en een speciale aandacht is er voor de vlaggenparade om 13.00 uur, samen met een delegatie van Oekraïense vluchtelingen worden er drie vlaggen gehesen. “De locoburgemeester hijst samen met onze Veteranen Haarlemmermeer en een delegatie van de Oekraïense vluchtelingen de gezamenlijke de vlaggen”, zegt Piet. 

“Daarna geeft de Big Band Bennebroek vanuit de muziekkoepel een prachtig optreden van bekende bigband muzieknummers, waarna de gehele dag vele live optredens, van ook de internationaal bekende Vennepse band The Mocks. Zij maken muziek geïnspireerd door de mod-bewerking. Kenners zullen zeker invloeden herkennen van The Who, The Kinks en The Motions. Ben je klaar voor de nieuwe beatsensatie kom dan zeker naar hun kijken en luisteren”, klinkt het uitnodigend. “Bij al dit moois is ook tijd ingeruimd voor muzikale optredens van de Oekraïners.” 

NU JE TOCH BENT “Dan is het al 17.00 uur en wordt het zoals altijd feest met onze eigen Nu Je Er Toch Band. Met daarna een primeur voor het Harmonieplein een band die zorgt dat het dak van de koepel er bijna af gaat. Negen ervaren muzikanten, twee geweldige zangeressen en een imponerende blazersgroep zorgen ervoor dat het plein één dans- en meezingfeest wordt. Hier moet je zeker voor naar het plein komen.”

“Op de bevrijdingsmarkt staan de gehele dag zeker twintig echte marktkramen met veel koopjes, specialiteiten van onze lokale winkeliers en hobbyisten. Zeker aan te bevelen is een bezoekje aan de kraam waar je kan zien hoe lekker eten er ook lekker op een geschilderd doek uit kan zien. Verder zijn er kramen met prachtige sieraden, woondecoraties, Amigurumi, en hoe je aan je in 30 minuten aan je conditie kan werken.”

TWEE GROTE TENTEN Piet tenslotte: “Een bezoek aan de honderden planten van Somkido planten mag je zeer niet vergeten, ook hier vanaf 12.00 uur de beste aanbiedingen. Kortom kom genieten van een echt bevrijdingsfeest waar je gewoon de gehele dag kan verpozen genietend op een terrasje van je lekkere bevrijdingshap en drankje, er staan parasols voor als je in de schaduw wil zitten en twee grote tenten als je even wilt schuilen.”

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie