Glenn Bakker loopt over de thuisplaat en zet de tussenstand op 1-1.
Glenn Bakker loopt over de thuisplaat en zet de tussenstand op 1-1. Jos van Rooijen

Foutloos Pioniers verliest van EK winnaar Neptunus

15 juni 2018 om 09:10 Sport/sport

HOOFDDORP De foutloos spelende honkballers van Hoofddorp Pioniers hebben donderdagavond met minimaal verschil verloren van Curaçao Neptunus, vorige week nog winnaar van de EK-titel. In eigen huis werd het 1-2 na 10 volledige innings.

Startend werper Lars Huijer en closer Angelo Wicklert konden niet voorkomen dat de Rotterdammers zowel in de vijfde als in de tiende inning één punt scoorden. De Hoofddorpers scoorden zelf in de zesde inning via catcher Glenn Bakker, die zelf via een honkslag op het eerste honk was gekomen. Een fraaie stootslag van Duco Nuijten en een fout op Mark Smit (schijn van de werper) brachten Bakker over de thuisplaat.

De Rotterdammers bleven uiterst kalm, zetten diverse werpers in en sloegen vervolgens in de extra inning toe. In de gelijkmakende inning volgde snel drie x uit aan de kant van de Hoofddorpers. Dat betekende meteen het einde van een wedstrijd met opvallend weinig honkslagen.

Curaçao Neptunus blijft koploper, Hoofddorp Pioniers staat 7e met drie wedstrijden minder gespeeld.

Pioniers gaat zaterdag naar Rotterdam voor de tweede wedstrijd in het drieluik, zondag ontmoeten de teams elkaar weer vanaf 13 uur in Hoofddorp.

Eerste honkman Jelle Kroft maakt de eerste nul op één.
Angelo Wicklert (43) neemt het werpen over van Lars Huijer.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie