Meelevende Haarlemmermeerders met steun voor de Oekraïners tijdens een eerdere bijeenkomst bij het raadhuis.
Meelevende Haarlemmermeerders met steun voor de Oekraïners tijdens een eerdere bijeenkomst bij het raadhuis. Jan Aukes

Haarlemmermeers steunpunt voor zaken rond oorlog Oekraïne

26 april 2022 om 13:27 Overig

HAARLEMMERMEER Welzijnsorganisatie MeerWaarde heeft een OekraïnePunt opgericht om steun te bieden aan inwoners en bedrijven in Haarlemmermeer die hulp bieden aan de honderden Oekraïense vluchtelingen. Ook heeft de organisatie een luisterend oor voor mensen die zich zorgen maken over de oorlog. 

Renata Fideli, Directeur-Bestuurder MeerWaarde: “We zijn geschokt door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Gevoelens van onmacht én de wens om iets voor de mensen daar te kunnen betekenen, gaan hand in hand. Als MeerWaarde merken we dat er veel op gang komt in Haarlemmermeer en daar dragen wij graag ons steentje aan bij door middel van het MeerWaarde OekraïnePunt en psychosociale hulp in hotels.”

Gastgezinnen zitten vaak nog met veel praktische vragen en hebben behoefte aan informatie over zorg, onderwijs, dagbesteding of werk voor de vluchtelingen. Ook hierbij helpt MeerWaarde. Samen met Vluchtelingenwerk en de gemeente Haarlemmermeer organiseert MeerWaarde een bijeenkomst voor de gastgezinnen en hun gasten op 28 april tussen 19:00 en 21:00 in Pier K aan het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

MeerWaarde zal de komende periode dagdelen aanwezig zijn in de opvanghotels. Medewerkers en vrijwilligers gaan in gesprek met de Oekraïeners om hen op weg te helpen zodat ze kunnen deelnemen aan de samenleving en grip krijgen op hun situatie. 

De sociaal werkers jeugd van MeerWaarde zijn sinds de komst van de vluchtelingen actief op plekken waar de Oekraïense jeugd zich bevindt. Ze gaan met deze jongeren in gesprek over wat hen bezighoudt en hun angsten en zorgen. Daarbij wordt de Nederlandse jeugd uiteraard niet vergeten. Ook met hen wordt online en op straat gesproken over de oorlog in Oekraïne. 

Het MeerWaarde OekraïnePunt is telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 op 023 – 30 34 100.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie