Danny Rinkema tijdens de Boston Marathon
Danny Rinkema tijdens de Boston Marathon Daniël Stefan

danny(37) finished world marathon majors voor kika

26 april 2022 om 13:50 Sport Deel je nieuws

Danny Rinkema uit Hoofddorp heeft afgelopen paasweekeinde de marathon in Boston gelopen, de meest prestigieuze onder marathonlopers. De 37-jarige sporter haalde er echter ook geld mee op voor KiKa. En de volgende staat alweer op de planning.

Het was voor de zesde keer dat de Hoofddorpse amateursporter voor KiKa een marathon liep. Inmiddels heeft hij daarmee ruim 50.000 euro voor stichting Kinderen Kankervrij bijeen gelopen. Danny Rinkema laat zich namelijk sponsoren door particulieren en bedrijven. Met het uitlopen van de marathon in Boston mag Danny zich een Six Star finisher noemen. De Boston marathon is een van de zes marathons naast New York, Chicago, Tokio, Londen en Berlijn die de prestigieuze serie vormen Abott World Marathon Majors. Een doel voor vele hardlopers.

De volgende marathon staat voor Danny in het najaar op de agenda, als hij met KiKa naar New York gaat om daar nogmaals de marathon te lopen. Uiteraard met als doel weer een prachtig bedrag voor KiKa op te halen. Daarnaast zal Danny ook zijn persoonlijk doelen na streven om zijn eigen snelste tijd te verbreken in New York. Daarnaast zou Danny samen met KiKa deel gaan nemen aan de marathon in Moskou, echter is deze door de oorlog geschrapt en is hij in afwachting van een nieuwe locatie om wederom een marathon te kunnen lopen voor KiKa dit zal naar alle waarschijnlijkheid gebeuren in 2023. Voor de marathon van Moskou had Danny al een bedrag opgehaald van € 6.000,- voor KiKa.

Danny Rinkema tijdens de Boston Marathon
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie