PvdA Raadslid Rashana Hussain
PvdA Raadslid Rashana Hussain Justa van Bergen

PvdA Haarlemmermeer: ‘herstel gevoel veiligheid Overbos’

29 april 2022 om 19:51 Lokaal Deel je nieuws

Op 1 april is iemand doodgeschoten op de parkeerplaats van voetbalvereniging Overbos. Ons bereiken signalen dat er op die plek al langer sprake is van overlast. PvdA-raadslid Rashana Hussain heeft daarom burgemeester Schuurmans gevraagd wat zij al gedaan heeft en nog gaat doen om de wijkbewoners hun gevoel van veiligheid terug te geven. Wat de PvdA betreft, gaat de gemeente zich daarvoor stevig inspannen.

Op 28 april kwam de gemeenteraad van Haarlemmermeer voor het eerst bij elkaar na de verhuizing van het gemeentehuis naar de tijdelijke huisvesting op de Taurusavenue. Dat was voor de PvdA de eerste gelegenheid om burgemeester Schuurmans te bevragen op haar inzet voor de wijk Overbos na de verschrikkelijke gebeurtenis op 1 april. In haar beantwoording maakte de burgemeester duidelijk dat het schietincident de buurt heeft enorm geraakt. “De gebiedsmanager en de politie zijn de buurt ingetrokken om in gesprek te gaan met inwoners van Overbos”, zo zei burgemeester Schuurmans. Op 25 mei is er een informatieavond voor raadsleden waarin de gevoelend van onveiligheid bij de inwoners van Haarlemmermeer gepresenteerd worden. De burgemeester kon al wel aangeven dat er een toename is van dit soort incidenten. “Dit past bij de groei van onze gemeente en onze positie in de Randstad. En daar zullen we alles aan moeten doen om dit tegen te gaan”. Burgemeester Schuurmans doelt hier op zowel de preventieve aanpak als ook de vervolging.

Ook zei de burgemeester dat er binnenkort een veiligheidsplan in de raad wordt besproken. Het gaat dan om de bredere veiligheid in heel Haarlemmermeer. Rashana Hussain: “De PvdA wil dat er het komende jaar extra wordt ingezet op het voorkomen en bestrijden van overlast in Overbos. Minder zwerfafval, meer jongerenwerk en meer inzet van handhavers bijvoorbeeld. We hebben het College van Burgemeester en Wethouders ertoe aangespoord hier echt werk van te maken’. De PvdA zegt de komende tijd dit samen met de inwoners van Overbos goed in de gaten te  houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie