Hero kindercentra wil laten zien hoe leuk en divers het werken in de kinderopvang is.
Hero kindercentra wil laten zien hoe leuk en divers het werken in de kinderopvang is. Pr

Banenmarkt, webinar en speeddates voor werving personeel kinderopvang Hero

4 mei 2022 om 12:31 Overig

HAARLEMMERMEER De kinderopvangbranche kampt al jaren met een groot personeelstekort. Daarom organiseert de Haarlemse kinderopvangorganisatie Hero kindercentra op 11 mei een banenmarkt in Spaarndam en op 12 mei een online webinar. Op 19 mei zijn er speeddates in Haarlem. Doel is bezoekers te laten zien hoe leuk en divers het werken in de kinderopvang is. 

Er wordt gezocht naar gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, maar ook enthousiaste mannen en vrouwen die (nog) geen diploma op zak hebben zijn van harte welkom. Hero kindercentra heeft diverse vacatures en opleidingsmogelijkheden op peuteropvang, kinderdagopvang en buitenschoolse opvanglocaties in Haarlem en Spaarndam. 

Stichting Hero kindercentra is een van de grootste kinderopvangorganisaties in Haarlem en Spaarndam. De organisatie vangt kinderen tussen de 0 en 13 jaar op bij zo’n 85 opvanglocaties. Hero biedt peuteropvang met en zonder VVE, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang en is een organisatie zonder winstdoelstelling met veel aandacht voor de wereld om hen heen waar plezier en leren hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat er geen (buitenlandse) investeerders of private personen bij betrokken zijn en dat de winst die gemaakt wordt direct weer geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling van kinderen door speel- en ontwikkelprogramma’s. Voor de medewerkers is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding.

Eva van Wissen van Veen, Manager HR bij Hero kindercentra: “De banenmarkt en een webinar worden gevolgd door een speeddate om nieuwe collega’s te werven. Hier ontmoeten we hen voor een persoonlijk gesprek waarin we hen informeren en enthousiast maken over de leuke functies die de kinderopvang te bieden heeft. Zo krijgen zij een goed beeld van wat werken in de kinderopvang inhoudt en van Hero kindercentra als organisatie. We horen graag wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige baan en wat wij voor hen kunnen betekenen. Is er een klik, dan maken we direct een afspraak voor een oriënterend gesprek op ons kantoor waarin we dieper ingaan op de wensen en eventuele opleidingsmogelijkheden.”

OVERZICHT De banenmarkt op 11 mei wordt gehouden bij Hero KDV Ringweg aan de Ringweg 34 in Spaarndam en duurt van 16.30 tot 19.30 uur. Hier kunnen enthousiaste gediplomeerde en (nog) niet gediplomeerde pedagogisch medewerkers, onder het genot van een hapje en een drankje, in gesprek met HR-medewerkers, clustermanagers en pedagogisch medewerkers van Hero kindercentra. Aanmelden is niet nodig.

Het Webinar Kinderopvang wordt op 12 mei georganiseerd door het werkgeversservicepunt IJmond waarbij Eva van Wissen van Veen, een vertegenwoordiger van het Nova-college en een collega kinderopvang organisatie informatie geven over werken en leren in de kinderopvang. Er kunnen online vragen worden gesteld via de chatfunctie. 

Het Webinar wordt op 19 mei gevolgd door speeddates op locatie bij het Nova-college aan de Zijlweg 203 in Haarlem.

Meer informatie via de website herokindercentra.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie