De gouden ZPCH Combo ploeg
De gouden ZPCH Combo ploeg RvE

ZPCH pakt goud op NK Vrije Combinatie Synchroonzwemmen 2018

17 juni 2018 om 11:08 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 16 juni werden in het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp de Nederlandse Kampioenschappen Vrije Combinatie Synchroonzwemmen gezwommen. De ploeg van ZPCH wist met een wervelende show de concurrentie achter zich te houden en pakte het goud.

Vooraf werd reeds ingeschat dat de strijd om de medailles in een veld van 20 ploegen zou gaan tussen de Hoofddorpse zwemsters, De Dolfijn uit Amsterdam en ACZ uit Capelle, en die verwachting kwam uit. 

De Dolfijn zwom als eerste van de drie haar show. Met ruim 70 punten werd al duidelijk dat goud niet zomaar werd vergeven.

ACZ wist de lat daarna hoger te leggen. Op muziek van Cotton Eye Joe en met het nodige spektakel was de ploeg goed voor 73.9 punten.

ZPCH mocht als voorlaatste ploeg zwemmen. Onder de enthousiaste aanvoering van het vele publiek - het SKWA was uitverkocht - en onder toeziend oog van de Canadese coach Karine Thomas werd een heel knappe eindscore van 75.3 gehaald.

De ploeg van ZPCH bestond uit 10 zwemsters - Lynn van Krimpen, Shelby Kasse, Rynske Keur, Roelie Ootes, Rebecca Duyverman, Vivienne van Eenennaam, Mayra Burger, Britt de Moes, Eva Meulblok, Kim Schravendijk en de 2 reservezwemsters Lotte Tromp en Anouk Brand.

Naast de gouden ploeg bracht ZPCH nog een ploeg op de been. Die ploeg - bestaande uit Britt Schuurmans, Gioia Captijn, Sterre van der Jagt, Emme-Lotte Cools, Vera Middelkamp, Madeleine Regtering, Silke Burger, Femke Vos, Zärrin Sahertian en reservezwemster Kishan Sahertian - werd heel mooi 6e. 

Daarmee was de koek echter nog niet op, want de ZPCH-zwemsters Ilse de Heij en Marin Hokke maakten namens ZPCH deel uit van het combinatieteam met DAW uit Alkmaar. Dat team werd 8e.

Het NK Vrije Combinatie wordt traditiegetrouw gezwommen in het weekend waarin ook de Synchrobeat wordt gezwommen. Daarover in een apart nieuwsbericht meer.

 

Goud voor ZPCH, zilver voor ACZ, brons voor De Dolfijn
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie