Het schoolplein ligt er uitnodigend bij.
Het schoolplein ligt er uitnodigend bij. Aangeleverd

Grote drukte verwacht bij opening vernieuwde Rietveldschool in Badhoevedorp

9 mei 2022 om 11:11 Overig

BADHOEVEDORP Bij de opening vernieuwde Rietveldschool in Badhoevedorp worden woensdag 11 mei 500 kinderen en zo’n 300 ouders verwacht. Onder de aanwezigen is ook wethouder Marjolein Steffens - van de Water. Zij zal samen met één van de schoolkinderen de vlag van de Rietveldschool hijsen.

Vanaf 8.15 uur verzamelt het publiek zich op het schoolplein aan de Einsteinlaan 16. Een drumband zorgt voor de muzikale begeleiding.Vanaf 8.30 uur zijn er heel korte toespraken van de twee directeuren van de school, Julia Weytingh en Fiona Troupin, schoolbestuurder Pieter Cornelissen en van Steffens. Hierna gaat de Rietveldschoolvlag in top. Vervolgens gaan de kinderen naar binnen, gevolgd door de ouders en zien zij hun nieuwe schoolgebouw voor het eerst van binnen.

De ‘vernieuwbouw’ van de Rietveldschool, een openbare basisschool voor Daltononderwijs, begon op 2 maart 2021. Een onderdeel van het project was de restauratie van het oorspronkelijke hoofdgebouw, ontworpen door architect Gerrit Th. Rietveld, wat nu één geheel vormt met de nieuwbouw. De vernieuwde Rietveldschool biedt ruimte aan 650 leerlingen.

Bij het ontwerp is veel aandacht geschonken aan energiezuinigheid en duurzaam bouwen. Daardoor zal het energieverbruik laag zijn. Dit wordt bereikt door onder andere het toepassen van een groot aantal zonnepanelen, een hoge isolatiewaarde en een energiezuinige ventilatie met warmteterugwinning. Aannemingsbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk zorgde voor de bouw. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland heeft de nieuwbouw ontworpen. De voorbereiding van de restauratie van het Rietveldgebouw is verzorgd door Lakerveld Ingenieurs- & Architectuurbureau uit Noordeloos.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie