Joey de Koning bereikt het tweede honk
Joey de Koning bereikt het tweede honk Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers wint nu wel van koploper Curaçao Neptunus

17 juni 2018 om 18:09 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers hebben zondag in hun derde wedstrijd tegen koploper Curaçao Neptunus voor een prima prestatie gezprgd. Voor eigen publiek en met enkele nieuwelingen in het team werd een duidelijke 8-3 overwinning geboekt.

Dat de Hoofddorpers deze thuiswedstrijd wel eens voor een verrassing zouden kunnen zorgen, bleek al tijdens de donderdagavond en zaterdagmiddag ontmoetingen. Donderdag wist Neptunus pas in de 10e inning te winnen met minimaal verschil: 1-2. De zaterdag daarna duurde het opnieuw tot de laatste inning. Toen gaven de Hoofddorpers hun voorsprong in de negende inning (3-5) weg door alsnog met 6-5 te verliezen.

Op zondag moest het daarom gebeuren en het gebeurde. De thuisploeg speelde foutloos, geconcentreerd en agressief genoeg om de koploper en winnaar van de EK-titel onder druk te zetten. Daar begon het meespelen aan het EK blijkbaar toch een rol te spelen, want de scherpte was er een beetje af.

De mannen van hoofdcoach Mervan Gario waren er mede door de wedstrijden op donderdag en zaterdag op gebrand nu geen steken te laten vallen. Het leverde een prima honkbalwedstrijd op waarin Neptunus een 0-3 voorsprong nam door een homerun met twee man op de honken.

Pioniers vocht zich in de derde inning meteen terug in de wedstrijd door 4-3 te maken (mede door 2-honkslag Gario). De voorsprong werd in de vijfde inning uitgebouwd naar 8-3 (mede door honkslagen van Joey de Koning, Damian Melis en Vreede) waarna werper Daniel Vos voor de laatste drie uit zorgde (hij volgde Dion Steijl op die 8 innings gooide). De punten waren daarmee binnen, gevolgd door applaus en felicitaties.

Startend werper Dion Steijl
Closer Daniel Vos zorgde voor de laatste 3 nullen.
Feest in Hoofddorp na de winst op de koploper.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie