De Zwanenburgerdijk.
De Zwanenburgerdijk. Google

Zwanenburgerdijk gaat deels op slot

9 mei 2022 om 16:15 Overig

Voetgangers, fietsers en bestemmings- verkeer wel welkom

ZWANENBURG De gemeente sluit per 1 juni de Zwanenburgerdijk bij de Venenweg in Zwanenburg definitief af voor doorgaand autoverkeer en motoren. Buiten de afsluiting blijven alle locaties in Zwanenburg bereikbaar met de auto, maar automobilisten moeten omrijden. De afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers.

De opzet is logisch: De Zwanenburgerdijk moet door de afsluiting op dit punt rustiger worden en sluipverkeer weren. Dat de gemeente hier serieus werk van maakt, blijkt uit het voornemen om te gaan handhaven met camera’s die kentekens lezen. Er komen op de dijk geen paaltjes of andere obstakels. Om automobilisten te waarschuwen komen er borden langs de weg en tekens op de weg.

Voor een goede leefbaarheid wil de gemeente Haarlemmermeer dat er niet meer dan ongeveer 2.500 auto’s per dag over de Zwanenburgerdijk rijden. Op een gemiddelde werkdag rijden er nu bijna 5.500 auto’s over de dijk. Uit de proef in 2018 bleek dat het aantal auto’s door de afsluiting af kan nemen naar 2.600. De gemeente wil na de afsluiting een fietsstraat aanleggen op een deel van de Zwanenburgerdijk, waar de auto daarna te gast is. Uit tellingen van het verkeer op de Ringdijk dit jaar moet blijken of dat kan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie