De ouderen hadden het prima naar de zin.
De ouderen hadden het prima naar de zin. ROELOF

Tachtig ouderen genieten van een vrijheidssoepje

9 mei 2022 om 11:13 Overig

HOOFDDORP Het was feest, donderdagmiddag 5 mei in de Beemsterstraat op nummer 4. In het gebouw De Jeugd van Gisteren was het een drukte van belang. Zo’n 80 ouderen wisten de weg er naartoe te vinden voor het vieren van bevrijdingsdag. Een feest dat al in 2020 plaats had moeten vinden maar door Corona niet kon worden gevierd. Vanaf 12.00 uur stroomden de gasten binnen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een glaasje prosecco aangereikt waarmee ze na de welkomstwoorden van de voorzitter van de Sv-HN en het zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus een toost konden uitbrengen op de vrijheid.

Na het nuttigen van de vrijheidssoep werd een verhaal verteld waarna de gasten zich tegoed konden doen aan een uitgebreid buffet dat met veel liefde én professionaliteit was bereid door een vrijwilligster met horecaervaring. Na de lunch was er voor wie dat wilde volop gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Dit evenement is tot stand gekomen door het landelijk comité 4 en 5 mei, die de soep heeft geleverd, de gemeente Haarlemmermeer die een subsidiebedrag beschikbaar heeft gesteld én de samenwerking van de besturen van de Senioren Vereniging Haarlemmermeer-Noord en de Stichting De Jeugd van Gisteren, en mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers, voornamelijk van de Jeugd van Gisteren. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie