Met een beetje meer geluk had Zwanenburg de dubbele cijfer op het scorebord bereikt. Jan Aukes

Nederlaag voor Zwanenburg

18 juni 2018 om 07:26 Sport/sport

ZWANENBURG Vv Zwanenburg  verloor met 2- 3 van IVV. Door deze nederlaag is het team van trainer Mehmet Simsek nog niet gepromoveerd naar de derde klasse. Er is donderdag 21 juni echter een nieuwe kans. Er moet dan echter in Almere wel van Waterwijk gewonnen worden.

Al in de derde minuut kon IVV de score openen, doelman René Jonker was kansloos op zijn inzet.  Echter een minuut later stond het alweer gelijk. Nick de Graaf gaf de bal op maat aan Tim Hollander die direct uithaalde  1-1. Daarna waren er aan beide kanten volop kansen. Via de Graaf werd het voor de pauze toch nog 2-1. De Landsmeerders namen onverwacht in het tweede bedrijf het heft weer in handen.  Te makkelijk werd het 2-2. De thuisploeg bleef te weinig haar stempel op het duel drukken. En het werd zelfs 2-3. Die achterstand wist het team van Simsek niet meer goed te maken. IVV is na twee jaar weer terug in de derde klasse. Zwanenburg moet donderdag 21 juni avonds in Almere goed voor de dag komen en Waterwijk verslaan. Het team van Simsek krijgt dan eigenlijk de zo verdiende promotie.