Dansend tussen de kerstbomen en de zeepbellen op het schoolplein.
Dansend tussen de kerstbomen en de zeepbellen op het schoolplein. Ton Dijkstra / BDU

Kerstmutsen en kerstbomen op het schoolplein van Dik Trom

13 mei 2022 om 15:00 Overig

HOOFDDORP Omstanders die vrijdagmorgen langs de Dik Trom, de school voor Daltonderwijs, aan de Wormerstraat liepen keken een beetje raar op. Kerstbomen op het schoolplein, het is toch mei? 

“Het is inderdaad wat vreemd”, vertelt Khadija met een glimlach op haar gezicht, ze is moeder van twee schoolgaande kinderen op Dik Trom. “Kerstversiering als het buiten 20 graden is en ook nog eens de maand mei. Hoe bijzonder is dat!” 

De tekst gaat onder de foto verder.


Kinderen met kerstmutsen midden in de lente. - Ton Dijkstra / BDU

De afgelopen twee jaar is de Kerstviering, op het tijdstip dat het ‘normaal’ is, vanwege corona in het water gevallen. “De school wilden iets leuks voor de kinderen organiseren en de poffertjeskraam was al geregeld. Toen speelde ik met de gedachte om iets extra’s te doen, heb ik overleg gehad en geopperd of we niet alsnog iets met kerst konden doen. Dat viel niet meteen goed. Is dat niet verwarrend voor de kinderen? Maar je ziet het: de kerstbomen staan op het plein.”

Het is een vrolijk gebeuren. De kinderen van groep 1 en 2 lopen met kerstmutsen op en dansen tussen de kerstbomen en zeepbellen uit de bellenblaasmachine. “Er liggen zelfs cadeautjes onder de boom” roept een van de kinderen.

De juffrouw vertelt dat in de klas op het digibord de openhaard brandt waar de kinderen symbolisch hun handen kunnen warmen. Er is warme chocomelk en heerlijke poffertjes.

“Het is echt een groot succes geworden”, aldus Khadija.


De kerstboom wordt versierd. - Ton Dijkstra / BDU

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie