xx
xx xx

Doe mee aan het Pink Panel onderzoek 2022

19 mei 2022 om 13:37 Lokaal Deel je nieuws

Laat weten hoe veilig je je voelt als homoseksuele man, lesbienne, biseksueel, transman of transvrouw, intersekse of queerpersoon (LHBTIQ+)! Op straat, op je werk, bij het sporten. Laat je horen door de Pink Panel enquête in te vullen. Ook als je geen vervelende ervaring hebt (gehad)! Het onderzoek loopt tot half juni.

Hoe deelnemen? 

Je kunt direct de enquête invullen via https://pinkpanelenquete2022.questionpro.com

Niet veel moeite, voor een goede zaak. De antwoorden worden uitsluitend gebruikt voor onderzoek. Privacy is belangrijk. Bureau Discriminatiezaken gaat zeer zorgvuldig en vertrouwelijk om met jouw gegevens.

Langlopend onderzoek

Het Pink Panel onderzoek wordt sinds 2008 om de twee jaar uitgevoerd door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Het doel van het Pink Panel is het in kaart brengen van de veiligheidsbeleving van LHBTIQ+-personen en ervaringen met discriminatie in Haarlemmermeer, Haarlem, IJmond en Zuid-Kennemerland. Er worden vragen gesteld over veiligheid en jezelf kunnen zijn in de eigen woonwijk, op het werk en bij de sportvereniging. Wij vinden het belangrijk om ervaringen en ideeën van deze doelgroep te horen. Oók als mensen geen negatieve ervaringen hebben.

Laat je horen!

Het aantal respondenten van het Pink Panel stijgt gestaag. In 2017 hadden we 145 bruikbare enquêtes, dit groeide naar 285 bruikbare enquêtes in 2019. Bijna een verdubbeling, maar toch nog relatief weinig. Dit jaar streven we opnieuw naar een verdubbeling. We hebben dan wel hulp nodig om zoveel mogelijk mensen in Kennemerland te informeren over het Pink Panel onderzoek. En juist ook uit een grote gemeente als Haarlemmermeer! 

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten worden besproken met de partners van Bureau Discriminatiezaken, denk aan de politie, het COC en de gemeente. En daar komen specifieke acties uit naar voren om vooroordelen en discriminatie gericht aan te pakken.

Belangstelling?

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website www.bdkennemerland > nieuws > Pink Panel of bel 023 531 5842

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie