Afbeelding
Renée Heijmans

'Groennorm voor Badhoevedorp blijft overeind'

19 juni 2018 om 15:30 lokaal

HOOFDDORP Het groene karakter van Badhoevedorp blijft na de omlegging van de A9 volledig in stand. Dat beloofde wethouder Derk Reneman donderdag aan de gemeenteraad. "De groennorm blijft overeind", zei de wethouder nadat diverse raadsfracties hun zorgen hadden geuit over er wel voldoende groen komt in het nieuwe Badhoevedorp.

De gemeenteraad sprak over de voortgang van de ontwikkeling van Badhoevedorp na de ingrijpende omlegging van de A9. Met name GroenLinks-raadslid Els Berk maakte zich zorgen over de notitie van het college nadat ze had gelezen dat er mogelijk groen en bomen moeten worden gecompenseerd in Park21. Berk: "Mijn eerste gedachte was: dank je de koekoek."

Wethouder Reneman zei dat hij zich de verwarring wel kon voorstellen. De compensatie van groen betrof volgens hem de opdracht van Rijkswaterstaat om na aanleg van de nieuwe A9 voldoende groen terug te plaatsen. Dat past echter niet allemaal in Badhoevedorp. "We hebben gezegd: plant dan maar nieuwe bomen in Park21. Dat hebben we liever dan een compensatie ver weg."

Reneman verzekerde dat er niet wordt getornd aan het beoogde groene karakter van Badhoevedorp. In de huidige plannen is het beoogde groen nog altijd boven de geldende norm voor het dorp, aldus de wethouder.

Het ging in de gemeenteraad ook weer over de participatie van de dorpsraad van Badhoevedorp bij de gedaanteverwisseling die het dorp te wachten staat. De dorpsraad doet niet meer mee aan die participatie.

Wethouder Reneman weersprak het beeld dat de dorpsraad zich heeft teruggetrokken. Volgens hem is de dorpsraad de wacht aangezegd, omdat de dorpsraad allerlei 'openbare oploopjes' voor de achterban organiseerde zonder dat de gemeente daarbij aanwezig was. Reneman zei dat hij en het college die vorm van participatie niet meer wilde.

Reneman ontkende echter dat er helemaal geen overleg is met de dorpsraad. Volgens hem is er nog geregeld contact met de dorpsraad en zijn de verhoudingen nog goed. De wethouder voelde daarom weinig voor de tip van CDA-fractieassistent Erik van der Peet om samen met de dorpsraad 'een dagje naar de hei te gaan'.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie