Startend werper Ryan Oduber
Startend werper Ryan Oduber Jos van Rooijen

Pioniers van het honkbalveld geveegd

20 juni 2018 om 09:45 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Hoofddorp Pioniers hebben het goede gevoel van de winst op koploper Curaçao Neptunus (8-3 winst op zondag) niet kunnen doortrekken naar de eerste inhaalwedstrijd tegen L&D Amsterdam. In het thuisstadion aan de Nieuwe Molenaarslaan werd het maar liefst 5-18 voor de nummer twee van de competitie. Zelfs het inzetten van vijf verschillende werpers (Ryan Oduber, Gilian van Lith, Sven Huijer, Tom van Limburg en Angelo Wicklert) kon daar niets aan veranderen.

Belangrijkste oorzaak voor de grote nederlaag: de slagkracht van de Amsterdammers die niet voor niets op de tweede plaats staan en het opvallend hoge aantal fouten aan de kant van Hoofddorp. Zelfs de eenvoudigst lijkende ballen werden gemist, waardoor de Amsterdammers alle vrijheid kregen om te scoren.

De Hoofddorpers stelden daar weinig tegenover. Pas in de derde inning ws er een kleine opleving toen er twee keer gescoord werd, maar toen stond het al 2-8. In de laatste innings kwamen daar nog 9 punten bij, terwijl de thuisploeg er maar 3 tegenover kon stellen in de 8e inning.

Eindstand na 9 innings derhalve 5-18.

De volgende inhaalwedstrijd is op dinsdag 31 juli, weer thuis vanaf 19.30 uur.

Donderdag start het drieluik tegen DSS met een uitwedstrijd. Zaterdag is de thuiswedstrijd vananf 13 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie