Startend werper Alexander Valdez
Startend werper Alexander Valdez Jos van Rooijen

Pioniers deelt pas na 12 innings de punten met DSS

24 juni 2018 om 14:19 Sport/sport

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers is er zaterdag niet in geslaagd om DSS de eerste nederlaag in het onderlinge drieluik toe te brengen. Na de 1-0 op donderdag in Haarlem werd het zaterdag in Hoofddorp 3-3 in 12 innings. De derde ontmoeting wordt zondag gespeeld in Haarlem.

DSS begon sterk aan de tweede ontmoeting en nam in de derde inning een 0-2 voorsprong op het werpen van Alexander Valdez die in deze inning een onzekere indruk maakte. Na vier wijd kreeg hij twee honkslagen te verwerken, waarop DSS via Werkman en de Lanoi scoorden.

Het duurde tot de zevende inning voor Hoofddorp iets terug kon doen. Op een rake klap van Mark Smit scoorden Mervin Gario en Jorrit Penseel de 2-2 op een moment dat er al twee man uit waren.

De 2-2 stand leek ook de voorlopige eindstand na 9 innings te worden, ware het niet dat zowel DSS als Pioniers nog één keer scoorde. Vervolgens werd er maar liefst drie keer verlengd, kregen beide teams kansen om het beslissende punt te scoren, lieten de supporters van beide teams zich duidelijk horen en kreeg de wedstrijd een bijzonder enerverend slot. Aan beide zijden werd er volop gewisseld (op de heuvel en in het veld), kregen spelers zelfs een vrije loop om een dubbelspel te forceren en droeg zelfs de hoofdscheidsrechter zijn steentje bij door niet consequent te zijn bij zijn beslissingen op wijd- en slagballen. Het leverde hem heel wat hoongelach en opmerkingen op.

De stand veranderde echter niet en na 12 innings moesten beide teams het doen met een 3-3 eindstand en daarmee een puntendeling waar ze in de rangschikking niet veel mee opschieten. DSS blijft 5e staan met 23 uit 26 en Pioniers blijft 7e met 16 uit 24 (dinsdag 26-6  is de tweede inhaalwedstrijd, eind julie de derde). L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus leiden met 40 punten uit respectievelijk 21 en 23 wedstrijden.

Voor Hoofddorp stond Alexander Valdez, Andrew Wanapa, Daniel Vos en Angelo Wicklert op de heuvel.

De aangooi is net te hoog waardoor Tyler Boersma geen uit kan maken.
Mervin Gario glijdt de 2-2 binnen.
Druk overleg met werper Daniel Vos nadat zijn bal de DSS-slagman raakte.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie