Laila, Valeria en Marit
Laila, Valeria en Marit Bart Treuren

Rhythmic Dreams Gymnastics Academy ijzersterk op NK

24 juni 2018 om 22:57 Sport/sport Deel je nieuws

Een jaar geleden zaten coaches Lisa Vos en Ilse Huiskens bij de notaris om Rhythmic Dreams Gymnastics Academy (RDGA) op te richten. Zij kijken terug op een succesvol eerste jaar met veel mooie prestaties van hun gymnastes. De afsluiter van het seizoen is het NK in Ahoy, de Dutch Gymnastics The Finals 2018. 

Op de eerste dag van het NK was RDGA goed vertegenwoordigd met zes gymnastes. De pre-junioren met vier gymnastes van RDGA openden zaterdag de strijd om de felbegeerde titel: Nederlands kampioen Ritmische Gymnastiek. Er werden heel weinig fouten gemaakt door de tien pre-junioren, dus wie op het podium plaats mocht nemen bleef tot het laatste moment spannend. Valeria Baars heeft de titel Nederlands Kampioen voor het derde jaar op rij in ontvangst mogen nemen. Laila van Es kreeg de zilveren medaille omgehangen en de oefeningen van Marit van der Stam werden door de jury gewaardeerd met een mooi bronzen medaille. Lyvana Garrelts eindigde op een mooie vijfde plaats in het zware deelnemersveld.

Bij de benjamins heeft Yun Li Zwetsloot een mooie baloefening en oefening zonder materiaal laten zien. Helaas eindigde ze net naast het podium met haar vierde plaats.

De strijd werd 's middags vervolgd in het Sportpaleis met bij de senioren Yasmin van Es. Zij kon haar zenuwen goed onder controle houden in de arena van het Sportpaleis en liet vier supermooie oefeningen met bal, knotsen, lint en hoepel zien. De jury was net zo enthousiast als het publiek, dus Yasmin kreeg de gouden medaille omgehangen.

Zondag was het de beurt aan de groepen. Bij ritmisch gymnastiek voor groepen laten de gymnastes op het ritme van de muziek, de lenigheid en samenwerking zien met gebruik van materialen zoals hoepel, lint, bal, knots of touw.

RDGA kwam met twee groepen in actie. Voor het publiek en de jury gaven de senioren groepen een prachtige show weg, met mooie oefeningen met hoepel. De moeilijkheidsgraad, de netheid en de elegantie spatte ervan af. De senioren groep van RDGA draaide een uitstekende oefening en behaalde een welverdiende zilveren medaille. In de middag was het de beurt aan de pre-junioren. Zij lieten hun oefening met hoepel zien. De oefening bevatte diverse elementen, gooien en ritmepassen. De groep mocht het brons mee naar huis nemen.

RDGA heeft als jongste vereniging bewezen bij de absolute top van Nederland te horen!

 

 

 

 

Yasmin van Es
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie