Startend werper Luuk ter Beek kreeg geen vat op de Amsterdammers.
Startend werper Luuk ter Beek kreeg geen vat op de Amsterdammers. Jos van Rooijen

Hoofddorp Pioniers blijft puntloos tegen koploper

27 juni 2018 om 14:47 Sport/sport

HOOFDDORP Hoofddorp Pioniers heeft ook de tweede inhaalwedstrijd verloren van L&D Amsterdam. Dinsdagavond werd het 0-12 voor de koploper die al in de eerste innings duidelijk maakte dat ze niet naar Hoofddorp was gekomen om iets cadeau te geven. Na vier volledige innings stond het namelijk al 0-8 op het werpen van Luuk ter Beek. Hij werd later in de wedstrijd opgevolgd door Nick Loos en Gilian van Lith.

Het werd uiteindelijk 0-12 omdat de Amsterdammers in de laatste inning nog even een demonstratie gaf van haar slagkracht en de Hoofddorpers (niet voor de eerste keer) niet foutloos bleven.

Het verlies is niet echt een verrassing. De eerste inhaalwedstrijd ging al met 5-18 kansloos verloren en het geloof 'dat er nu wel iets te halen viel' straalde niet bepaald af van de gezichten bij de mannen van hoofdcoach Mervin Gario. Laatstgenoemde liet nog wel een nieuwe werper in de persoon van Nick Loos (speler van het tweede) debuteren. Hij probeerde deze dinsdagavond niet onverdienstelijk L&D Amsterdam van verdere honkslagen af te houden.

De derde inhaalwedstrijd tegen de Amsterdammers staat gepland voor 31 juli, dit keer in Amsterdam.

Daarvoor staat onder meer het drieluik gepland tegen De Glaskoning Twins met thuiswedstrijden op donderdag 28-6 (19.30 uur) en zondag 1 juli (13 uur).

Nick Loos mocht dinsdagavond debuteren op hoofdklasse niveau.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie