Afbeelding
Eigen foto

Full Colour Festival vol kleurrijke evenementen

28 juni 2018 om 09:48 Uit-cultuur/nieuws

NIEUW-VENNEP 'Onbekend maakt onbemind, en bekend maakt bemind'. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, de Harmoniekoepel, Maatvast en Pier K. Zij houden zaterdag 30 juni voor de tweede maal het Full Colour Festival.

Van 11.00 tot 16.00 uur is er van alles en nog wat te beleven in en rond de Muziekkoepel en het Harmonieplein. Het belangrijkste doel van dit festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente. Vorig jaar werd dit festival voor het eerst georganiseerd en dat beviel dermate goed dat het evenement dit jaar opnieuw op de kalender is gezet.

Het festival wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Tom Horn, waarna de programmering om 11.30 uur begint met muzikale optredens van DJ de la Fresco en de groep Fuji. De Hoofddorpse groep bestaat uit vijf jongeren die hiphop en rap ten gehore brengen en al in het voorprogramma van bands als Broederliefde en Leafs stonden.

DANSERS Vervolgens is er van 12.10 tot 12.30 uur een uitvoering van een gemengd internationaal koor, begeleidt door Syrische muzikanten, en om 12.50 uur zal een Eritrese groep dansers een demonstratie geven met ondersteuning van de dj en Syrische zang. Hierna volgt om 13.45 uur tot 14.30 uur een nieuw onderdeel van deze tweede editie: de modeshow. Met als thema 'Integratie in de mode' laten zes kleermakers ieder drie ontwerpen zien van ook in hier in Nederland draagbare creaties met internationale invloed. De mannequins op de catwalk zijn geïnstrueerd door Miss Holland.

KINDERKOOR De Nederlandse muzikale bijdrage, in samenwerking met IkToon, bestaat uit de 'parel van de dag': een optreden van Syrische muzikanten en musici van Pier K, gevolgd door koorzang met een kinderkoor van kinderen uit het AZC Katwijk, het kinderkoor Nieuwkoop en Pier K-kinderkoor Zing. Volwassenen koren uit Vijfhuizen en Amstelveen en het ouderenkoor uit Hoofddorp zullen hun optredens afwisselen met samenzang met het kinderkoor.

PERCUSSIEGROEP Om 15.30 uur wordt de dag afgesloten met de djembéband Zamana, een multiculturele percussiegroep uit Krommenie en Hoofddorp. Op hetzelfde moment begint op een podium in Pier K de toneelvoorstelling 'De fabriek', gespeeld door jongeren die nog maar net in Nederland zijn, onder leiding van regisseur Rein Overbeek.

MARKTKRAAMPJES Op het plein kan het publiek de hele dag genieten van producten en lekkere hapjes uit een van de dertig marktkraampjes, een bezoekje brengen aan de bar, de ijscoman en de gezellige terrasjes. Voor de kinderen is er een spelletjes- en creahoek en is er internationaal voetbal georganiseerd door Sportservice Haarlemmermeer, een dartspel en een skisimulator.

Entree voor dit festival is gratis, kijk voor meer informatie op de website www.harmoniekoepel.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie