Ingesloten tussen 2 en 3 gaat Martina uit.
Ingesloten tussen 2 en 3 gaat Martina uit. Jos van Rooijen

Voor Hoofddorp Pioniers wordt één foutje cruciaal

29 juni 2018 om 15:28 Sport/sport

HOOFDDORP Ondanks een sterk begin is Hoofddorp Pioniers er donderdagavond niet in geslaagd de punten in Hoofddorp te houden. Na negen volledige innings werd thuis met minimaal verschil verloren: het werd 0-1 voor De Glaskoning Twins uit het Noord-Brabantse Oosterhout. Belangrijkste hindernis: Shogo Nakashima, startend werper bij De Glaskoning Twins.

Zijn arsenaal aan worpen (qua snelheid en curve) bleek donderdagavond even groot als dat van Lars Huijer, startend werper aan de kant van Hoofddorp. Met dat verschil dat Nakashima zich ogenschijnlijk puur op het gooien concentreerde, terwijl Huijer (opgevolgd door Daniel Vos) een psychologisch oorlog leek te voeren, eerst met slagman Martina en vervolgens met het hele team van De Glaskoning Twins.

 Aanleiding daartoe was de bal die Huijer onopzettelijk tegen Martina aangooide, maar waarop de slagman duidelijk reageerde richting Huijer. Die op zijn beurt daar weer op reageerde. En dat terwijl de spanning tussen beide teams toch al voelbaar was.

Of het de Hoofddorpers te veel uit het spel haalde, is niet duidelijk. Maar het blijft wel opvallend dat dat ene beslissende punt pas viel na een doorgeschoten bal bij de catcher. En wat de Hoofddorpers ook probeerden – de hatelijke nul bleef achter hun naam staan. Ook na het incident met slagman Glenn Bakker op drie wijd. De vierde bal kwam tegen zijn hand aan, maar de hoofdscheidsrechter zag het als foutbal en niet als geraakt werper. Bakker ging een bal later uit, de coach was - na heftig protesteren - al weggestuurd.

Door het verlies tegen de Glaskoning Twins is het gat tussen beide team opgelopen tot een onoverbrugbaar lijkende 9 punten en daarmee is Hoofddorp Pioniers een zekerlijkende kandidaat voor het spelen van wedstrijden om behoud van een plek in de hoofdklasse.  

Zaterdag en zondag staan beide teams weer tegenover elkaar. Zondag in Hoofddorp, start 13 uur.

De bal komt net te laat om de speler op 2 uit te maken.
Heftige protesten van Hoofddorpzijde. Uiteindelijk wordt de coach weggestuurd.
Daan Kuit komt net te laat bij het derde honk.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie