Afbeelding
Eigen foto

Mieke Booij lijsttrekker voor de PvdA

2 juli 2018 om 12:15 Verkiezingen/nieuws

HOOFDDORP Raadslid Mieke Booij is door de leden van de PvdA van de afdeling Haarlemmermeer gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. De Hoofddorpse voert voor het eerst de kandidatenlijst van de PvdA aan.

Mieke Booij zit al ruim twaalf jaar in de gemeenteraad voor de Partij van de Arbeid. De Hoofddorpse zegt zich thuis te voelen bij de bij de sociaal-democratische waarden van haar partij. De kersverse lijsttrekker gelooft in een wereld waar iedereen er toe doet, gelijke kansen heeft en waar er, als het even tegenzit, goed voor je wordt gezorgd wordt.

Naast de meer zakelijke dossiers als economische zaken en ruimtelijke ontwikkeling heeft Mieke Booij zich altijd bezig gehouden met wonen, een belangrijk verkiezingsthema. Voor haar is het belangrijk dat er voor elke portemonnee voldoende beschikbare en betaalbare woningen moeten zijn.

Ook zet de lijsttrekker zich in voor bewonersparticipatie. Niet alleen door te luisteren maar ook door wat te doen met wat de bewoners willen. Om samen er voor te zorgen dat met elkaar prettig wonen in de wijken en dorpen van de gemeente. 

Mieke Booij was de laatste twee raadsperiodes vicevoorzitter van de gemeenteraad. In die rol vervangt ze de burgemeester als voorzitter van diezelfde raad. 

Mieke Booij is blij met haar verkiezing: "Ik ben bijzonder vereerd door het vertrouwen dat de leden van de afdeling in mij hebben uitgesproken. Ik ga er alles aan doen om met een enthousiaste groep mensen zo veel mogelijk inwoners van de Haarlemmermeer te overtuigen op 21 november een stem uit te brengen op de PvdA."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie