Mervin Gario glijdt over de thuisplaat. De catcher kan de bal niet vasthouden. Safe dus en 4-3.
Mervin Gario glijdt over de thuisplaat. De catcher kan de bal niet vasthouden. Safe dus en 4-3. Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers pakt eerste winst tegen De Glaskoning Twins

2 juli 2018 om 17:29 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers (tot zondag nog 'gewoon' Hoofddorp Pioniers) hebben zondag het thuispubliek weer eens aangenaam verrast. Na het 0-1 verlies op donderdagavond en de uitnederlaag op zaterdag (7-1) werd het in Park 10 een winstpartij met 6-3.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want de Hoofddorpers begonnen dramatisch aan de derde wedstrijd uit het drieluik tegen het team uit Oosterhout. Onder leiding van werper Dion Steijl stond het binnen enkele  minuten al 0-3 en leek de honkbalwedstrijd op een complete afstraffing te gaan uitlopen.

Het team van hoofdcoach Mervin Gario kon echter in de derde inning profiteren van een heel slecht moment van  Mic vd Ven van De Glaskoning Twins. Hij gooide niet alleen een aantal keer 4 wijd – zijn catcher liet ook nog eens een bal doorschieten. Binnen de kortste keren werd het 3-2 en zelfs 3-3, waarna Jan Evertse het werpen ghing overnemen. Maar ook hij had even te weinig controle, waardoor Gario, Nuijten en Raap scoorden. Tussenstand 6-3 en dat met een 'eigen' Steijl op de heuvel die weinig kansen weggaf.

Het bleef uiteindelijk 6-3 en dat betekende de eerste winst onder de nieuwe naam Meerlease Pioniers, de nieuwe naam nadat even voor 13 uur de handtekeningen waren gezet onder het sponsorcontract dat Meerlease, powered by Hartgerink en Klomp, aan dit honkbalteam verbindt.

Voor de Hoofddorpers ligt de competitie nu een aantal weken stil. Het volgende drieluik, tegen Quick Amsterfoort, begint op donderdagavond 26 juli met een uitwedstrijd. Zaterdag is de thuiswedstrijd, start 13 uur.

Meerlease Pioniers staat 7e met 18 uit 29. De nummers 4, 5 en 6 hebben 27 uit 30.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie