Verkade Zomerfeest op de Oranje Nassauschool

3 juli 2018 om 13:50 lokaal Deel je nieuws

Op twee zonovergoten schoolpleinen vierde de Oranje Nassauschool in Badhoevedorp vrijdag 29 juni in de late middag haar tweejaarlijkse Zomerfeest. Een bijzonder Zomerfeest, omdat het het laatste Zomerfeest was van directeur Bert Verkade, die eind dit schooljaar met pensioen gaat.

Het hele feest stond daarom in het teken van “Verkade” in de meest brede zin van het woord. Alle groepen hadden Verkade-spellen voor elkaar bedacht (koekhappen, Verkade-vrachtautorace, blikken met foto’s van meester Bert omgooien, Bert, kaas en eieren) en het plein was uitbundig versierd met vlaggetjes die de kinderen gemaakt hadden van Verkade-verpakkingen. Het hele team was gekleed in vrolijke gele “meisjes van Verkade”-shirts. Ja, ook de conciërge! Alles was als een verrassing bedoeld voor de directeur, maar hou het maar eens geheim als de hele school en zelfs de ouders in het complot zitten…

Naast de spellen van de klassen konden de kinderen zich vermaken met vier-op-een-rij, reuzensjoelen, de zweefmolen en natuurlijk het onvermijdelijke springkussen. BSO Het Strand verzorgde een eigen spel en zelfs Mad Science deed een duit in het laatje met flitsende wetenschappelijke demonstraties. Wie wilde, kon op de foto met een levensgrote kartonnen meester Bert. Maar de echte meester Bert was meer in trek!

Op het achterplein van de school konden kinderen en hun ouders de inwendige mens versterken met hotdogs, hamburgers, poffertjes en ijsjes. En natuurlijk de nodige drankjes! Daarvan werd volop genoten onder de klanken van een saxofonist, die live meespeelde met de muziek die werd gedraaid door Thomas en Faas, de DJ’s van de school uit groep 7.

Bert Verkade was gedurende de hele middag het stralende middelpunt van het feest. Na afloop bedankte hij alle aanwezigen. “Mensen vragen me of dit mijn afscheid was. Nee hoor! Ik ben er nog tot het einde van het schooljaar. Ik wens u wel thuis, maar ik zeg nog geen gedag!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie