Gezelligheid en proeven van talloze proeverijen.
Gezelligheid en proeven van talloze proeverijen. Ton Hofstra Foto

Haarlemmermeer Culinair is er klaar voor!

4 juli 2018 om 14:57 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP In de afgelopen dagen is er ondanks de hitte met man en macht gewerkt aan de opbouw van het Haarlemmermeer Culinair-dorp in het hart van Hoofddorp. Het Raadhuisplein is omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant waar het vrijdag, zaterdag en zondag goed toeven is.

Alle deelnemende restauranthouders zetten hun beste beentje voor om de aanwezigen te laten genieten van de talloze proeverijen. Het aanbod is enorm en hier geldt zeker voor ieder wat wils. Van een smakelijke kop koffie of een heerlijk ijsje tot een twee sterren gerecht van Ron Blaauw.

Naast die veelzijdigheid in gerechten en drankjes is er dit jaar, nog meer dan tijdens voorgaande edities, flink geïnvesteerd in alles dat het driedaagse evenement nog mooier maakt. Natuurlijk is er de Perfect Sky. Het enorme afdak dat het grootste deel van het terrein ‘covert’ en dit keer de aanwezigen niet beschermd tegen een mogelijke regenbui, maar meer dan ooit voor een stukje extra schaduw zorgt. Want vast staat dat Haarlemmermeer Culinair dit jaar onder fantastische weersomstandigheden zal plaatsvinden. Centraal onder het dak is de grote bar van het evenement gevestigd, waar dit jaar ook cashless met pin betaald kan worden. Kortom een prima plek om echt te genieten van een koel drankje, inclusief een Hertog Jan biertje van de tap. Er is ook dit jaar een groots opgezet kinderdorp (met goochelaars, schmink, ballonnen en een fantastische springkussen) gerealiseerd met Happy Kids en Het Speelkasteel. Bluetrace verzorgt een eigen WiFi netwerk op het terrein, om bezoekers een unieke kans te bieden om hun ervaringen met anderen te delen.

Muziek speelt dit jaar een nog grotere rol en om dat optimaal tot zijn recht te laten komen verzorgt IWAV de totale techniek. Zo zal bij de opening op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur een Motown Show aanwezig zijn, die mede mogelijk is gemaakt door Master Totaalinrichting en Bar Bistro Joseph. Maar er komt ook een wervelende pianoshow, zangers, zangeressen, een soulclassics disco en de nodige akoestische en percussie-optredens. Ieder optreden is afgestemd op het moment van de dag en de sfeer die daar bij hoort. Als afsluiter van het totale event presenteert “Het lekkerste plekje”, een optreden van Yves Berendse.

Uiteraard hoopt de organisatie dat iedereen het meer dan zijn/haar zin heeft, maar heeft ook een dringend verzoek. Deponeer eventueel vrijkomend afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Dat houdt het terrein schoon en dat werkt ook weer sfeer verhogend.

Zelfs op deze laatste momenten voor het begin is het voor bedrijven nog steeds mogelijk om zich aan te melden als sponsor van het evenement. Een klein of groot budget daarvoor beschikbaar? Meldt het via de website van Haarlemmermeer Culinair (Mail naar: info@haarlemmermeerculinair.nl) en geef de mogelijkheden aan. De organisatoren zullen er alles aan doen om die wensen ook waar te maken.

Haarlemmermeer Culinair opent vrijdagmiddag om 16.00 uur en blijft die dag open tot 23.00 uur. Op zaterdag kunnen bezoekers terecht van 14.00 tot 23.00 uur en op zondag van 14.00 tot 23.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Volop geniete van muziek.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie