Rechts het nieuw te bouwen paviljoen, in het midden het Theehuis.
Rechts het nieuw te bouwen paviljoen, in het midden het Theehuis. Cruquius Museum

Raad akkoord met miljoen extra voor Cruquiusmuseum

23 juli 2018 om 10:19 lokaal

HOOFDDORP De gemeenteraad is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met het voorstel om Haarlemmermeermuseum De Cruquius in Cruquius met een miljoen euro extra te steunen om de ver- en nieuwbouwplannen te kunnen realiseren. Het miljoen komt bovenop de twee miljoen die de raad al eerder beschikbaar stelde.

Het plan is om het Cruquiusmuseum en het Haarlemmermeermuseum samen onder te brengen op de locatie van het stoomgemaal. Daarmee zou de hele geschiedenis van Haarlemmermeer op één plek getoond en verteld kunnen worden.

VOORWAARDE De verbouwing van het huidige museum gaat inclusief een uitbreiding ruim vier miljoen euro kosten. De gemeente was eerder met het museum overeengekomen dat het gemeentebestuur daarvan twee miljoen voor haar rekening zou nemen op voorwaarde dat het museumbestuur voor de andere helft zorgt.

Dat is bij lange na niet gelukt. Het museum liet vorige week teleurgesteld weten dat de teller op één miljoen euro is blijven steken. Daarbij is het vooral teleurstellend dat de provincie Noord-Holland en de stichting Leefomgeving Schiphol niks hebben bijgedragen om het plan te kunnen uitvoeren.

UNANIEM De politiek wil de vernieuwing echter niet laten stranden door de hand op de knip te houden. Daarom is er unanieme steun voor het voorstel van wethouder Derk Reneman van Cultuur om alsnog de portemonnee te trekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie