Afbeelding
Archief

'Bedrijven Lisserbroek straks ingesloten door nieuwbouw'

25 juli 2018 om 17:31 lokaal

LISSERBROEK Ondernemers in Lisserbroek maken zich toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp. Bedrijven dreigen zelfs ingesloten te worden door de nieuwbouw. Dat werd vorige week naar voren gebracht tijdens een discussie in de gemeenteraad over de gebiedskaart voor Lisserbroek tot 2040.

Zoals bekend zijn er voor Lisserbroek plannen gesmeed voor de bouw van een kleine drieduizend woningen. Ondernemers lieten weten zeker niet tegen de groei van het dorp te zijn, maar de bedrijven mogen niet in de knel komen door de nieuwe woningen, zo zei secretaris Manon Meuleman namens de Ondernemersvereniging Lisserbroek die begin dit jaar is opgericht.

"Wonen en werken gaat schuren", zo vond Meuleman die stelde dat de plaatselijke ondernemers helemaal niet gehoord in het driehoeksoverleg tussen dorpsraad, gemeente en projectontwikkelaars.

De afwaardering van de Lisserbroekerweg naar een weg waar maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden is ook veel ondernemers een doorn in het oog. Ze zijn daardoor bang voor een mindere bereikbaarheid. Sommige ondernemers overwegen door de komende ontwikkelingen een vertrek naar een andere locatie.

Sommige raadsfracties pikten het signaal op van de Lisserbroekse ondernemers. Zij wilden van het college van B en W weten waarom de belangen van de bedrijven niet zijn meegenomen bij het maken van de gebiedskaart.

Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening zei dat de ondernemers wel degelijk zijn uitgenodigd om aan het overleg over de toekomst van Lisserbroek mee te doen. Daar is echter geen gebruik van gemaakt. Daar komt bij dat de oprichting van de nieuwe ondernemersvereniging pas van zeer recente datum is en dat voor die tijd de dorpsraad werd geacht de ondernemers te vertegenwoordigen.

Overigens is wat Elzakalai betreft de nood zeker nog niet aan de man. De ondernemers kunnen hun wensen op ruimtelijk gebied alsnog kenbaar maken, want een definitieve beslissing over Lisserbroek en omgeving wordt pas later genomen.

De tien grondeigenaren in Lisserbroek en omstreken lieten via vertegenwoordigster Olga Wagenaar weten erg te spreken te zijn over de plannen voor woningen. Wagenaar drukte de gemeenteraad op het hart toch vooral voortvarend door te gaan met de uitvoering van de plannen.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie