Afbeelding
Eigen foto

Hoes wil 500 miljoen euro voor verbetering OV op Schiphol

27 juli 2018 om 12:00 lokaal

HAARLEMMERMEER Burgemeester Onno Hoes wil 500 miljoen euro uittrekken om het openbaar vervoer op Schiphol structureel te verbeteren. Dat zei de waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer donderdag 26 juli in het tv-programma 'Jinek'.

Aanleiding voor het gesprek met Hoes was de drukste dag van het jaar op luchthaven Schiphol, komende maandag. In het gesprek dat Hoes had met presentatrice Eva Jinek werd gesproken over de gevolgen die potentiële problemen op Schiphol kunnen hebben voor reizigers, maar ook het beeld dat daardoor in het buitenland kan ontstaan.

REKENING Jinek refereerde hierbij aan de seinstoring die gisterochtend nog tot veel overlast leidde. Hoes gaf vervolgens aan dat er momenteel door hem in Den Haag gelobbyd wordt voor een investering van 500 miljoen euro om het OV op Schiphol structureel te verbeteren. Hiervan zou ongeveer de helft door het Rijk moeten worden betaald, de andere helft is voor rekening van de regio.

Hoes en Jinek gingen ook nog in op de stroomstoring die in april de luchthaven plat legde. De burgemeester deed over dat incident een opmerkelijke uitspraak. Hij heeft namelijk overwogen de reizigers die langs de snelweg uitstapten om lopend naar de luchthaven te gaan, hiervoor een boete te geven.

BEKEUREN Toen Jinek vroeg of het legaal is om in de berm te stoppen, antwoordde Hoes: "Ik heb gezegd: 'Zoek nou eens uit of ik deze mensen allemaal kan gaan bekeuren'. Eigenlijk wil ik achteraf al die mensen die ik op beeld heb, gaan bekeuren." Uiteindelijk is besloten dit niet te doen, maar "ze moeten leren dat dit gewoon niet mag", aldus Hoes. "Er zijn wel regels in dit land, om veilig te leven."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie