Scott Griekspoor
Scott Griekspoor Eigen foto

Vennepers broers schrijven tennisgeschiedenis

31 juli 2018 om 09:00 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Tallon en Scott Griekspoor hebben sportgeschiedenis geschreven. De tennissende broers uit Nieuw-Vennep wonnen binnen enkele weken tijd beiden een tennistoernooi op het Challenger-niveau. Het is pas de vierde keer ooit dat twee broers in hetzelfde jaar een toernooi op dit niveau weten te winnen, zo meldt de ATP.

Het was een bijzondere maand voor het tennissende deel van de familie Griekspoor. Die begon eind juni in het Franse Blois, waar Scott (27) zijn eerste finale bij een Challenger meteen als winnaar afsloot. De Venneper won de eindstrijd van de als vijfde geplaatste Canadese tiener Felix Auger-Aliassime. Het werd tweemaal 6-4 in het voordeel van Griekspoor, die door de winst op de nummer 172 van de wereld zelf ook een flinke sprong op de wereldranglijst maakte. Hij staat momenteel 209de, zijn beste notering ooit.

Wellicht geïnspireerd door het succes van zijn broer reikte enkele weken later ook Tallon (22) tot grote hoogte. Hij schreef in het Finse Tampere afgelopen weekeinde ook voor het eerst een Challenger op zijn naam. De jongste tennisbroer klopte in de finale van het toernooi de als derde geplaatste Argentijn Juan Ignacio Londero (24). Het werd 6-3, 2-6 en 6-3 in het voordeel van de Venneper.

WERELDRANGLIJST Ook hij maakte door zijn toernooizege een flinke sprong op de wereldranglijst. Tallon staat momenteel op plaats 181 en is daarmee na Robin Haase op plek 38 de hoogstgeplaatste Nederland op de lijst. De top drie wordt verder volgemaakt door broer Scott.