Scott Griekspoor zit voor het eerst bij het Davis Cup-team.
Scott Griekspoor zit voor het eerst bij het Davis Cup-team. Eigen foto

Scott Griekspoor geselecteerd voor Davis Cup-team

1 augustus 2018 om 09:00 Sport/sport

NIEUW-VENNEP Scott Griekspoor maakt zijn debuut in de selectie van het Davis Cup-team. De Vennepse tennisser is door captain Paul Haarhuis opgeroepen voor de wedstrijd tegen Canada in september. Het is de eerste keer dat Griekspoor in de selectie zit voor deze landenwedstrijd.

Het zijn mooie weken voor Griekspoor (27). Hij schreef eind juni voor het eerst een Challenger-toernooi op zijn naam door in het Franse Blois te winnen van de Canadese tiener Felix Auger-Aliassime. Door deze zege steeg hij een flink stuk op de wereldranglijst, waardoor hij de hoogste notering ooit haalde. En als kers op de taart is hij nu dus ook - voor het eerst in zijn carrière - geselecteerd voor de Davis Cup.

VOETSPOREN Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn broertje Tallon, die eerder ook al bij de selectie van captain Haarhuis zat. Volgens Haarhuis is de selectie van Griekspoor "een beloning voor de stijgende lijn die hij de afgelopen jaren heeft weten aan te houden." 

Het Davis Cup-team neemt het in september in de play-offs om behoud in de wereldgroep op tegen Canada. Naast Griekspoor zitten ook Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop bij de selectie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie