Elektrische fiets: Stella Schoolbike
Elektrische fiets: Stella Schoolbike Jaap Timmer

Imago e-bikes hipper, ook onder studenten!

7 augustus 2018 om 11:34 lokaal Deel je nieuws

Dat de elektrische fiets, ofwel e-bike, populair is, is bij de meesten wel bekend. Ook onder de jongeren stijgt de interesse in de elektrische fiets.

 

Meer scholieren bezoeken e-bike testcenters van Stella Fietsen

Een van de E-bike adviseurs van Stella Fietsen vertelt dat er steeds meer e-bikes worden verkocht aan scholieren. “De schoolvakanties zijn begonnen en dat kunnen we merken. Er komen steeds vaker jongeren langs die komend schooljaar naar de middelbare school gaan. Zij bezoeken onze e-bike testcenters om een e-bike te testen en aan te schaffen. Ik geef ze zelf groot gelijk, want op een e-bike ben je veel sneller op school en sneller weer thuis!”, aldus e-bike adviseur Stella Fietsen.

 

Onderzoek naar imago elektrische fiets

De opmars van het aantal verkochte e-bikes aan jongeren komt mogelijk door het veranderende imago van de elektrische fiets. De elektrische fiets wordt niet gezien als oubollig of alleen geschikt voor ouderen. Dit blijkt uit onderzoek naar het gebruik en imago van elektrische fietsen uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK. Het onderzoek toont aan dat bijna drie op de vijf Nederlanders vindt dat elektrische fietsen geschikt zijn voor scholieren die een lange afstand afleggen naar school. Uit het onderzoek blijkt ook dat het imago van de elektrische fiets in Nederland verjongt. Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de elektrische fiets hipper wordt.

 

Locatie Stella’s fotoshoot met scholier bekend: Skatepark Vathorst

In juli 2018 organiseerde Stella Fietsen een fotoshoot met elektrische Stella Schoolbikes en vier enthousiaste jongeren in de hoofdrol. De shoot werd georganiseerd op een unieke locatie, Skatepark Vathorst. “Het skatepark op de achtergrond zorgt voor karakteristieke foto’s. De stijl van de foto’s is hip, stoer en krachtig. De moderne en hippe e-bikes van Stella maken de foto’s compleet”, vertelt de fotograaf. De Nunspeetse fietsenfabrikant Stella Fietsen heeft e-bikes in het assortiment die speciaal zijn ontworpen voor scholieren, de Stella Schoolbikes. Het zijn hippe e-bike modellen voorzien van de nieuwste technologieën.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie