De dug outs bij Pioniers zijn inmiddels voorzien van de naam van de hoofdsponsor: Meerlease. (archieffoto)
De dug outs bij Pioniers zijn inmiddels voorzien van de naam van de hoofdsponsor: Meerlease. (archieffoto) Jos van Rooijen

Honkballers na halve inning weer de kleedkamers in

11 augustus 2018 om 21:42 Sport/sport

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers hebben zaterdagmiddag 11 augustus maar een halve inning kunnen spelen tegen L&D Amsterdam. Nadat de start van de wedstrijd eerst al een uur was uitgesteld, besloot de hoofdscheidsrechter na die halve inning alsnog dat het veld niet goed genoeg was om op te spelen. De bond mag op zoek naar een alternatieve datum.

Het zag er zaterdagmiddag aanvankelijk nog zo gunstig uit. Oké, het veld moest hier en daar nog  opgeknapt worden en het werd daardoor geen 13 maar 14 uur voor de eerste bal gegooid werd. Maar het publiek was er, de tegenstander was er, de scheidsrechters waren en er scheen een heerlijk zonnetje. Zelfs de weersvoorspellingen waren  gunstig. Er zat alleen nog één zachte plek tussen het tweede en derde honk.

De spelers van Meerlease Pioniers zagen daar geen reden in om hun thuiswedstrijd af te gelasten en maakten zich daarom op voor deel twee van het drieluik tegen L&D Amsterdam , nadat deel één op donderdag al was geëindigd in 5-0 voor de Amsterdammers.

De honkballers uit Amsterdam dachten daar echter anders over na hun eerste slagbeurt. Zij beklaagden zich bij de hoofdscheidsrechter over die ene zachte plek, nadat diezelfde scheidsrechter eerst nog ja had gezegd tegen spelen.

Spelers, coaches, scheidsrechters en terreinknechten togen daarop naar de plek des onheils waarna geconcludeerd werd dat spelen wellicht tot onverantwoorde (lees: onveilige) situaties zou kunnen leiden. Conclusie: alsnog aflasten en uitwijken naar een andere speeldatum. Jammer voor het publiek dat al een uur had zitten wachten en nu na enkele speelminuten alsnog vervroegd naar huis kon. Maar ook jammer voor de spelers die in deze thuiswedstrijd graag wilden laten zien dat de winst tijdens de drieluiken tegen Silicon Storks en Quick Amstersfoort (goed voor de maximaal haalbare 12 punten) geen uitzonderingen waren.

Dat mogen ze nu zondag doen in de uitwedstrijd in Amsterdam, start 14 uur.

Ongeacht het resultaat – voor Meerlease Pioniers staat inmiddels wel vast dat het team van hoofdcoach Mervin Gario over een aantal weken start met het spelen van extra wedstrijden om te bepalen wie met de kampioen van de eerste klasse (Kinheim) een best of seven speelt om degradatie/promotie. Bij Meerlease Pioniers gaat iedereen ervan uit dat de Hoofddorpers die serie van zeven niet hoeft te spelen, maar dat de Hoofddorpers 'gewoon' vijfde of zesde worden. Ze staan nu 6e met 30 punten uit 37 wedstrijden. Daaronder staan Quick Amersfoort en Silicon Storks met respectievelijk 29 uit 38 en 7 uit 36.

Op 4 en 5 staan Glaskoning Twins (35 uit 38) en DSS met 33 uit 38.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie