Afbeelding
Eigen foto

Onafhankelijk Liberaal doet niet mee aan verkiezingen

16 augustus 2018 om 15:33 Verkiezingen/nieuws

HOOFDDORP De nog jonge lokale partij Onafhankelijk Liberaal Haarlemmermeer (OLH) doet 21 november niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Politiek voorman en enig raadslid Kees van der Linden vindt het na bijna 25 jaar welletjes geweest.

Van der Linden heeft de langste tijd van zijn politieke loopbaan bij de VVD versleten. Hij was voor die partij raadslid, fractievoorzitter én wethouder. De Vijfhuizenaar was ook Noord-Hollands Statenlid voor de VVD.

Uit onvrede over de misstanden binnen de VVD en de koers van de partij ging Van der Linden begin deze eeuw als zelfstandig raadslid verder. Daarna stond hij op de lijst van D66, maar die overgang werd geen succes. Van der Linden werd zo laag op de kieslijst geplaatst dat hij geen raadszetel wist te bemachtigen, ook niet met voorkeurstemmen.

De ervaren politicus zocht daarna aansluiting bij Forza! Haarlemmermeer. Ook die samenwerking was geen lang leven beschoren. Na een conflict gingen Kees van der Linden en fractiegenoot Anneke van der Veer door als raadsfractie onder de naam Onafhankelijk Liberaal.

Anneke van der Veer stapte daarna op na ruzie met Kees van der Linden. De laatste wordt op dit moment in de raad nog ondersteund door de twee fractieassistenten Dave Bakker du Plessis en Jos van Klaveren, beiden ex-Forza.

Voor Kees van der Linden is het helder waarom hij er na deze raadsperiode mee ophoudt. "Het antwoord is simpel: ik ben sinds 1994 raadslid, c.q. wethouder en Statenlid geweest. Het wordt gewoon zoetjesaan tijd om er mee te stoppen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie